Головна » 2013 » Вересень » 20 » На Закарпатті - найвищий рівень злочинності

На Закарпатті - найвищий рівень злочинності

Міністерство економічного розвитку та торгівлі оприлюднило результати оцінки діяльності регіонів України у першому півріччі 2013 року. Про окремі його результати ми вже писали, згадуючи при цьому, рейтинг губернаторів, складений відповідно до результатів соціально-економічного розвитку областей.

Згідно зі статистичними даними Закарпаття займає хороші позиції (такими вважаються місця з 1 по 13) по 18 показниках, з них 1-3 місце – по 3-х показниках. Однак, є і середні, і погані показники. Що ж до останніх, то останнє 27-ме місце наша область зайняла за рівнем злочинності. Тут враховують два показники: оцінка кількості зареєстрованих злочинів на 10 тисяч населення та питому вагу злочинів, скоєних неповнолітніми або за їх участі. Виявляється, тихе Закарпаття не таке вже й тихе. Саме ці цифри і потягнули Закарпаття з 20 на 23 сходинку рейтингу.

У 2012 році ці ж показники були суттєво кращими: торік за рівнем злочинності ми були на 18 місці. Однак цьогорічна статистика цілком відображає криміногенну ситуацію із щотижневими підпалами авто, бійками та різаниною. Особливо кепські справи, згідно зі статистикою, із злочинами, скоєними неповнолітніми. Цифри свідчать, що цей показник становить 10,6% від загальної кількості злочинів. До прикладу, друга «найгірша» цифра у рейтингу - 8,9% у Волинської області. Розрив суттєвий, чи не так? Тепер питання до правоохоронців: яким чином вдалося досягнути таких «високих результатів»? Невже в області не проводять жодних профілактичних заходів щодо запобіганню злочинності серед неповнолітніх? Адже про них звітують час від часу… Та чи реальні вони, ці звіти?

За матеріалами: Новини сьогодні
20-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11237

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]