Головна » 2013 » Червень » 9 » На Закарпатті розпочинається перше справжнє реаліті-шоу!

На Закарпатті розпочинається перше справжнє реаліті-шоу!

  На закарпатському телеканалі "Тиса-1" стартує унікальний проект.

Закарпатців змусять худнути. І не просто так, а на блакитному місцевому екрані. На головному каналі краю «Тиса-1» стартував унікальний телепродукт «Сила волі», якого ви ще не бачили. Семеро краян худнутимуть прямо під час передачі. Вони будуть займатися різноманітними фізичними вправами, дотримуватися дієти, грати в футбол, гандбол та навіть… стрибати з парашута. І робитимуть це не тільки заради схуднення, а й за дуже цікавий приз. Який, щоправда, організатори не кажуть. За першими спробами 7 щасливчиків скинути вагу краяни вже мали змогу побачити цього четверга на каналі «Тиса-1» о 18.30.

«Не всі хотіли худнути на камеру…»

Закарпатцям слід займатися спортом – саме такий лейтмотив телепередачі «Сила волі». Її головний ідеолог та творець, завідуючий редакції спортивних програм Віталій Біровчак, відомий закарпатським глядачам як автор програми «Час футболу» та «Про спорт», вважає, що в області слід популяризувати здоровий спосіб життя. «Я сам раніше спортом не займався, а нещодавно зрозумів: це неправильно. В нас в області є стільки можливостей, тому це треба пропагувати: в здоровому тілі завжди має бути здоровий дух», – зізнався він «Закарпатці». Саме тому виникла ідея не тільки розповідати про заняття спортом, а й самих закарпатців до цього залучати.

А почалося все з першого сезону проекту «Сила волі». Тоді в ефірі «Тиси-1» була програма, де автор та ведучий В. Біровчак разом із тренерами розповідали про різноманітні фізичні вправи та правильне харчування. Вже наступний сезон вирішили зробити більш масовим та революційним. Тепер у програмі будуть брати участь прості закарпатці. Вони скидатимуть вагу у прямому ефірі. Як розповів автор проекту, тренування проходитимуть на базі провідного фітнес-центру Ужгорода «Вайпер Джим». Професійні тренери розроблять спеціальну програму для учасників, за якою вони будуть займатись у залі та харчуватися. Окрім фізичного навантаження організатори проекту проводитимуть для команд різні спортивні конкурси, змагання та цікаві програми. На певному етапі шоу один учасник буде залишати проект. Усе залежатиме від того, хто скинув за певний відрізок часу найменше кілограмів. Зрештою залишаться двоє переможців, які отримають цінні призи від організаторів. За підсумками двох кастингів участь у програмі беруть семеро ужгородців – 6 жінок і 1 чоловік. Їхня загальна маса тіла – 678 кілограмів, і протягом трьох місяців вони спробують позбутися зайвої ваги. «Нам приходили заявки на електронну адресу спортивної редакції «Тиса-1». На їх основі ми організували кастинг, – розповіла заступник завідуючого редакції спортивних програм «Тиса -1» та активний розробник «Сили волі» Олександра Терембець. – Бажаючі спілкувалися з тренерами, пройшли фітнес-тестування. Загалом ми визначалися, чи можна їм активно займатися спортом. Звісно, не всі пройшли кастинг – плюс ще багато людей просто відмовлялися брати участь у проекті, коли дізналися, що за ними будуть спостерігати відеокамери, а потім покажуть по телебаченню. Загалом було 60 бажаючих. І все ж удалося відібрати потрібну кількість конкурсантів, які хочуть боротися із зайвою вагою».

Перше регіональне «важковагове» шоу

Для всіх учасників журі розписало графік тренувань. Окрім того, вони будуть займатися різними видами спорту. За словами автора програми, організують і футбольні матчі, і гандбольні, і навіть змагання з плавання, пейнтболу та сплаву по ріці. Планують навіть стрибки з парашута – наприклад, у сусідньому Львові для цього є всі умови. До речі, в таких іграх буде додатковий стимул – команда, яка перемогла, отримує «імунітет», який рятуватиме учасників від вильоту з проекту. Окрім цього, вони також будуть відпочивати. «Ми організуємо виїзди на природу: на озеро, на риболовлю та по гриби, щоб учасники мали змогу розслабитися після занять», – зізнався Віталій Біровчак.

До речі, про харчування. Фахівці визначатимуть спеціальний раціон кожному учаснику. Але не факт, що вони будуть його дотримуватися. «Багато хто може порівняти нашу програму з загальнонаціональними проектами. Такими, як «Зважені та щасливі» на СТБ. Проте не варто цього робити, – пояснила О. Терембець. – По-перше, ми регіональний проект. По-друге, не тримаємо всіх учасників в одному приміщенні, а після тренування відпускаємо додому. І там вони можуть робити все, що хочуть. У цьому суть «Сили волі». Люди мають проявити силу духа й слідкувати за собою, маючи при цьому чимало спокус. Вони свідомо повинні йти до своєї мети. Тільки так зможуть справді схуднути».

Варто розповісти й про журі. Окрім вищезгаданих Віталія Біровчака та Олександри Терембець, оцінювати досягнення учасників буде голова Закарпатської обласної федерації художньої гімнастики Валентина Плавайко, декан факультету здоров’я людини УжНУ Олена Дуло, голова Ужгородської міської федерації боксу Степан Молнар, директор фітнес-центру «Вайпер Джим» Олександр Тимочко й тренер із бодібілдингу та фітнесу центру «Вайпер Джим» Дмитро Серветник.

А що отримає переможець? «Гадаю, що головне для наших учасників – це схуднути, – зауважив В. Біровчак. – Все інше буде приємним сюрпризом».
Петро МИНАЙ



За матеріалами: Новини сьогодні
09-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11267

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]