Головна » 2016 » Травень » 19 » На звільнення Донбасу є 5 років, далі - тільки воєнним шляхом - Тука. ВІДЕО

На звільнення Донбасу є 5 років, далі - тільки воєнним шляхом - Тука. ВІДЕО

На мирну деокупацію Донбасу є тільки п'ять років, далі конфлікт можна буде вирішити тільки воєнним шляхом. Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив в ефірі "5 каналу".

За його словами, для повернення окупованих територій необхідно ввести на Донбас поліцейську місію ОБСЄ.

"Мова йде не про війну 3-5 років, а про термін повернення, деокупації як такої. Бо якщо подивитися, ну скажімо так, один із шляхів - це введення поліцейської міжнародної місії, про що зараз каже президент. Іншого шляху немає, але це не говорить про те, що відразу після введення цієї місії можна призначати вибори, повертатися до цивільного життя, все владналося, мир і спокій. Це утопія, це не так. І досвід міжнародний про це свідчить", - зазначив Тука.

"Треба ще деякий час на демілітаризацію. Треба певний час для повернення офіційних державних інститутів України на ті території... До речі, цей мій термін (3-5 років на деокупацію), я про нього говорив рік тому. Один рік уже пройшов, але я вважаю, що цей рік ми втратили", - додав він.

На запитання, чи є певна точка неповернення окупованих територій на сході України, Тука відповів: "Звичайно є. З об'єктивних міжнародних наукових досліджень, які проводяться протягом останніх 30 років, цей термін визначається приблизно в 5 років. Далі тільки воєнний шлях", - вважає Тука.

Раніше Тука повідомив, що допускає відновлення торгівлі з непідконтрольними районами Донбасу.

Нагадаємо, колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний вважає, що Росія зацікавлена, щоб війна на Донбасі ніколи не закінчувалася, а її наслідки Україна відчуватиме ще близько 20 років.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1770

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]