Головна » 2015 » Липень » 24 » Начальника міліції Мукачевого відсторонили. "Патріотам у камуфляжі" роздають повістки

Начальника міліції Мукачевого відсторонили. "Патріотам у камуфляжі" роздають повістки

Міліцію Закарпаття чекає ретельна комплексна перевірка, на час її проведення від посади відсторонено начальника Мукачівського міськвідділу міліції. Про це 23 липня на своїй сторінці Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, нещодавно призначений керівник УМВС України в Закарпатській області Сергій Князєв доповів про вилучення у мисливців 39 автоматів, які передано на перевірку. Зброю перевірять на предмет причетності до стрілянини в Мукачевому 11 липня.

"За три дні вручили 141 повістку в армію контрабандистам та іншим "патріотам у камуфляжі", які тікають за кордон. Накрили по області 11 залів з гральними автоматами, рулетками, "ай-боксами" і комп'ютерами (перспектива – ще до сотні), все під санкцію судді. У Чопі накрили дві адреси з нелегалами з Афганістану – всього сім чоловік",– повідомив міністр.

У зв`язку з цим на Закарпаття відряджено бригаду для проведення комплексної перевірки діяльності Управління МВС по всіх напрямах. На час перевірки відсторонено від посади начальника Мукачівського міського відділу міліції Віталія Шимоняка. За підсумками перевірки його роботи буде прийнято рішення про подальше перебування на посаді.

Також Аваков нагадав, що з 27 липня починається набір до нової патрульної поліції Закарпаття.

Довідка

Нагадаємо, 11 липня внаслідок конфлікту бійців 1-го запасного батальйону "Добровольчого українського корпусу" (ДУК) "Правого сектору" з охороною народного депутата, екс-"регіонала" Михайла Ланя ("Воля народу") в Мукачевому Закарпатської області сталася стрілянина.

Після цього озброєні і добре екіпіровані люди з наклейками "Правого сектору" на автомобілях, прориваючись з міста застосували автомати, кулемет і гранатомет.

Загинули двоє бійців ДУК "Правого сектору" і один цивільний. 13 осіб були поранені (правоохоронці, цивільні особи та бійці "Правого сектору").

У зону конфлікту був направлений спецназ Нацгвардії. Правоохоронці локалізували озброєну групу в районі села Лавки (передмістя Мукачевого). На перемовини з ними прибув лідер руху "Правий сектор" Дмитро Ярош.

За даними МВС, під час конфлікту в Мукачевому першими зброю на ураження застосували саме бійці "Правого сектору". А в "Правому секторі" висувають на адресу силовиків аналогічні звинувачення.

14 липня в Службі безпеки України повідомили, що в оточенні правоохоронців у Закарпатській області пеербуває більш як 10 бійців "Правого сектору". А Генпрокуратурі зазначили, що раніше затримали чотирьох бійців.

18 липня ЗМІ писали, що інші бійці "ПС", втікаючи від переслідування, сховалися на горі Явірник, що за 6 км від кордону зі Словаччиною.

Генеральний прокурор Віктор Шокін створив спільну слідчо-оперативну групу для розслідування подій у Мукачевому, до якої увійшли представники Генпрокуратури, СБУ та МВС. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.255 Кримінального кодексу України - створення злочинної організації та ч.3 ст.258 - терористичний акт.

А президент України Петро Порошенко виніс події в Мукачевому на обговорення Воєнного кабінету РНБО, де заявив, що суть конфлікту на Закарпатті - перерозподіл потоків контрабанди.

Після цього було звільнено ряд закарпатських чиновників, включаючи губернатора. Верховна Рада створила тимчасову комісію, а Закарпатську ОДА очолив Геннадій Москаль.

Також президент звільнив усіх керівників районних державних адміністрацій Закарпатської області.

У регіон направили кілька екіпажів Київської патрульної поліції і стартову команду для запуску проекту. Призначено нового керівника міліції.

За даними Державної прикордонної служби, у Закарпатській області діє більш ніж 50 злочинних груп контрабандної спрямованості.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
24-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1984

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]