Головна » 2023 » Жовтень » 3 » Найсильнішим безпековим зобов'язанням стане вступ України до ЄС - Боррель

Найсильнішим безпековим зобов'язанням стане вступ України до ЄС - Боррель

Європейський Союз рішуче налаштований підтримувати Україну тривалий час у її боротьбі проти російської агресії та у збереженні миру. Але найбільш ефективним проявом безпекових зобов'язань ЄС перед Україною є її членство в Європейському Союзі.

Про це сьогодні в Києві під час пресконференції за підсумками виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ сказав Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

"Найсерйозніші безпекові зобов'язання, які ми можемо запропонувати в Україні – це членство у Європейському союзі, це найсильніше наше безпекове зобов'язання", – йдеться у заяві.

Боррель зауважив, що Україна зараз має статус країни кандидата і просувається далі цим шляхом.

"Ми говоримо про війну, стійкість, кібератаки, також звичайно наша дискусія торкнулась теми миру. І ми мусимо шукати можливостей для миру, і забезпечувати ті реформи, які створюватимуть додатковий тиск на росію", – сказав високий представник ЄС.

Окремо Боррель додав, що до кінця року Рада Європейського союзу отримує звіт Єврокомісії щодо пропонованого пакету розширення Союзу і він разом із комісаром представлять цей звіт на розбір.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-10-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1622

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]