Головна » 2023 » Травень » 13 » Найстаріший у світі собака родом із Португалії розміняв четвертий десяток

Найстаріший у світі собака родом із Португалії розміняв четвертий десяток

Її господар планує влаштувати з цієї нагоди великий бенкет. Собаці Бобі з Португалії, яка офіційно вважається найстарішою у світі, виповнився 31 рік. Про це повідомляється на сайті Книги рекордів Гіннесса.

Чистокровний португальський мастиф Бобі народився 11 травня 1992 року, проте його день народження відзначатимуть у вихідні – 13-го. Його господар, 38-річний Леонель Кошта, планує влаштувати з цієї нагоди велику вечірку.

Банкет пройде у селі Конкейруш, де пес прожив усе своє життя, і буде організований у традиційній португальській стилістиці. На свято має прийти понад 100 людей, очікуються навіть гості з інших країн.

Розважатимуться присутні під живу музику. Зокрема, на святкуванні виступить танцювальна трупа, а в одному з танців візьме участь і сам Бобі. Однак примушувати пса танцювати більше не будуть, тому що тепер він воліє багато відпочивати. А останнім часом довгожитель погано бачить і важко ходить.

Бобі став рекордсменом у лютому 2023 року. Він належить до породи Рафейру ду Алентежу, яку найчастіше називають просто португальською сторожовою чи португальським мастифом. Зазвичай вони живуть 12–14 років.

Цікаво, що Бобі міг і не дожити свого 31-річчя. Він і ще троє щенят народилися в 1992 році в окрузі Лейрія у собаки на прізвисько Джира. У ще восьмирічного Леонеля він був далеко не першим собакою, тому батьки хлопчика хотіли позбавитися новонародженого цуценя. Але Леонель і його брати сховали собачку і показали його дорослим лише тоді, коли Бобі розплющив очі. Батько і мати хоч і лаяли дітей, але вирішили залишити цуценя.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1360

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]