Головна » 2023 » Липень » 27 » NASA запустить космічний корабель на ядерному двигуні - швидкий політ на Марс усе реальніший

NASA запустить космічний корабель на ядерному двигуні - швидкий політ на Марс усе реальніший

У рамках нового проекту відбудеться випробування нової революційної технології, яка потенційно дасть змогу значно скоротити час польоту на Червону планету.

Нова технологія дасть змогу швидко переміщатися між Землею, Місяцем і Марсом, вважають у NASA.

У найближчому майбутньому на навколоземну орбіту буде запущено космічний корабель, оснащений ядерним двигуном, для випробування цієї технології в умовах космосу. Якщо все піде за планом, то подібні космічні транспортні засоби допоможуть людям швидше колонізувати Червону планету, пише Space.

26 липня стало відомо про те, що NASA, Управління перспективних дослідницьких проєктів Міністерства оборони США (DARPA) і компанія Lockheed Martin збираються створити новий космічний корабель, що працює на ядерному двигуні. Новий корабель отримав назву DRACO і він має вирушити на навколоземну орбіту для демонстрації нової технології вже наприкінці 2025 — на початку 2026 року. Вартість цього проєкту — 499 млн доларів.

NASA, як і раніше, планує доставити перших астронавтів на Марс або наприкінці наступного десятиліття, або на початку 2040-х років. Застосування ядерного двигуна в космічних ракетах і космічних кораблях дасть змогу значно скоротити час польоту на Марс. Якщо зараз на Марс можна долетіти приблизно на 8-9 місяців, то за допомогою ядерного двигуна це займе всього пару місяців. Принаймні, в теорії.
космічний корабель, DRACO, ядерний двигун

Згідно із заявою NASA, нові ракети і космічні кораблі будуть оснащені невеликими ядерними реакторами, де під час розщеплення атомів буде виділятися величезна кількість тепла. Це тепло передається газу, який розширюється і вилітає в космос через сопло для створення тяги.

Для проведення демонстрації нової технології космічний корабель з ядерним двигуном буде запущено на висоту від 700 до 2000 км над поверхнею Землі. У NASA заявили про те, що для запуску нового космічного корабля не потрібна велика ракета і він зможе поміститися всередині обтічника тієї ж Falcon 9 від компанії SpaceX. Коли DRACO досягне призначеної точки в космосі, то буде запущений ядерний двигун, який буде оснащений системою безпеки, щоб запобігти вибуху. Очікується, що DRACO пропрацює на орбіті кілька місяців. Інші характеристики корабля поки що тримаються в секреті.

До речі, ще на початку 70-х років NASA планувало використати космічний корабель з ядерним двигуном для доставки астронавтів на Марс до 1979 року. Але цей проєкт закрили 1972 року.

У Великій Британії розпочали створення найбільшого у світі термоядерного ракетного двигуна. Очікується, що цю технологію продемонструють у 2027 році.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1450

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]