Головна » 2021 » Серпень » 28 » Насувається буревій "Іда"на США, влада проводить евакуацію населення

Насувається буревій "Іда"на США, влада проводить евакуацію населення

Ураган "Іда" завдав значної шкоди на Кубі, а тепер узяв курс у бік штату Луїзіана. Метеорологи застерігають, що буревій може досягти сили урагану четвертої категорії.

На американський штат Луїзіана насувається ураган "Іда", котрий напередодні пронісся Кубою. Згідно з оприлюдненими в суботу, 28 серпня, прогнозами синоптиків, цей буревій може досягти потужності руйнівного урагану четвертої категорії. Буревії такої категорії мають силу вітру понад 200 км/год.

Тим часом у Мексиканській затоці було проведено евакуацію працівників нафтогазових платформ, а влада Луїзіани оголосила надзвичайний стан та проводить евакуацію населення в прибережних районах.

Згідно з прогнозами, ураган досягне Луїзіани 29 серпня. Рівно 16 років тому по США вдарив ураган "Катріна", що став найбільш руйнівним буревієм у історії країни. Він забрав життя близько 1,8 тисячі осіб. Тоді від "Катріни" постраждали узбережжя штатів Луїзіана, Міссісіпі й Алабама. Але найбільше лиха від руйнівного урагану "Катріна" зазнав Новий Орлеан, де було підтоплено значну частину міста.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
28-08-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1476

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]