Головна » 2019 » Травень » 28 » НАЗК - депутати приховали від декларування мільярди

НАЗК - депутати приховали від декларування мільярди

Депутати приховали від декларування мільярди – НАЗК

Антикорупціонери завершили повну перевірку 110 декларацій, поданих 72 народними депутатами.

За результатами перевірок декларацій у 2017-2019 роках встановлено, що народні депутати України у своїх деклараціях вказали недостовірні відомості на загальну суму 8,5 млрд гривень.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) у вівторок, 28 травня.

НАЗК знайшло у фінзвітах кандидатів у президенти десятки порушень

НАЗК передало в поліцію матеріали про можливі ознаки кримінальних порушень про 12 розпорядників накопичувальних рахунків виборчих фондів кандидатів.

Зазначено, що відомство завершило повну перевірку 110 декларацій, поданих 72 нардепами. З них у 77 деклараціях виявлено недостовірні відомості.

НАЗК направило в Національне антикорупційне бюро для здійснення досудового розслідування 23 обґрунтованих висновки про виявлення ознак кримінальних злочинів. Зокрема, мова йде про декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (стаття 366-1 КК) і незаконне збагачення (до визнання неконституційною статті 368-2 КК).

Зазначено, що 10 обґрунтованих висновків НАЗК за виявленими ознаками кримінальних злочинів у діях народних депутатів: Сергія Дунаєва, Дениса Дзензерського, Вадима Рабиновича, Дмитра Святаша, Вадима Новінського і Сергія Мельничука - НАБУ долучило до матеріалів відповідних кримінальних проваджень.

За повідомленням НАБУ, матеріали за недостовірними відомостями в декларації омбудсмена Людмили Денісової стали підставою для початку досудового розслідування. Також на підставі обґрунтованих висновків про недостовірні відомості в деклараціях Дениса Омеляновича НАБУ розпочало інформаційно-аналітичну роботу.

Ще в 49 деклараціях народних депутатів встановлено недостовірні відомості на суму, що не перевищує 100 прожиткових мінімумів, що не тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність.

Раніше в НАЗК заявили, що за 2018 рік за корупцію покарали понад 1100 чиновників. Перевірки проводилися у 86 міністерствах і відомствах.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1508

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]