Головна » 2014 » Січень » 6 » Нечувані морози в США: температура сягнула -50 градусів

Нечувані морози в США: температура сягнула -50 градусів

Сполучені Штати Америки потерпають від сильних морозів, які досягли -50 градусів за Цельсієм. Американські метеорологи вже назвали цьогорічну зиму найхолоднішою за останні 20 років.
Про це повідомляє ТСН з посиланням на CNN.

У штаті Міннесота температура повітря впала нижче нуля до позначки мінус 55 градусів за Цельсієм. Трохи тепліше в Іллінойсі. Температура повітря в Чикаго - 34 градуси морозу.

Вулиці замели снігопади. У країні скасовано понад 2,4 тисячі авіарейсів через важкі погодні умови. У Сент-Луїсі, Чикаго, Детройті, Індіанаполісі і Мілуокі призупинені заняття в школах через сильні морози.

"Справа зовсім не в снігу, а в морозі. Ось що нас лякає і чого ми давно не бачили", - сказав мер Індіанаполіса Грег Баллард.

Морози добралися і до південних штатів. Влада штату Алабама оголосила надзвичайний стан через холод, якого в південному штаті не бачили з 1994 року. Про небачені морози повідомляють і в штаті Флорида.

У деяких штатах через холод жителі залишилися без електрики. Зокрема, в штаті Індіана без світла 15 тисяч людей, в Іллінойсі - 6,8 тисяч, а в штаті Міссурі 2,2 тисячі.

При цьому на Алясці зберігається температура повітря не нижче дванадцяти градусів за Цельсієм нижче нуля. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Америку атакує 20-градусний мороз і крижаний вітер швидкістю 70 км/ч.

Вчора в США і Канаді кількість жертв снігопадів зросла до 16 осіб. В основному від стихії постраждали східні та північно-східні регіони США і Канади. Товщина сніжного покриву перевищила 60 см. Авіасполучення продовжує залишатися порушеним, а рейси більшості авіаліній досі затримуються.




За матеріалами: Новини сьогодні
06-01-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11232

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]