Головна » 2013 » Березень » 20 » Нефертіті зображувалася в профіль через свою ідеальність?

Нефертіті зображувалася в профіль через свою ідеальність?

    

Одна з найвідоміших правительок стародавнього Єгипту практично завжди зображувалася в профіль. Видно це на численних зображеннях, які зображувалися єгипетськими майстрами на папірусі, монетах і барельєфах. Але в спадщині світової культури є унікальний бюст Нефертіті, який знайшов в 1912 році археолог Людвіг Борхардт, в майстерні стародавнього скульптора з Єгипту Тутмоса. З цього часу саме цей бюст став уособленням краси того часу.

Але фігурки і бюст це не малюнок. Виникає логічне запитання, чому ж Нефертіті намагалися намалювати в профіль? Вчені зробили висновок, що справа в ідеальному обличчі єгипетської правительки.

Вчені в галузі математики на зображеннях з Нефертіті помітили ідеальні геометричні фігури. І знайдені вони не тільки в особі прекрасної цариці, але і в головному уборі, який прикрашався золотом, а також на шиї цариці.

Зображення профілю цариці і в наш час вважається одним з ідеалів жіночої краси. І адже дійсно правителька була прекрасна.

Археологи з Франції провели роботу по відновленню портрета правительки Єгипту. Вони відтворили обличчя Нефертіті: брови чорного кольору, повні губи, ідеальне підборіддя. Сама цариця була невеликого зросту, але її фігура зводила з розуму. Одягалася Нефертіті в найдорожчий одяг, в основному це були тонкі білі сукні.

За даними, які були отримані після розшифровки ієрогліфів, єгипетська правителька була красива не тільки зовні, але і володіла душевною красою. Оспівували її, як улюбленицю Сонця, яка могла утихомирити будь-кого своєю добротою, вселити по відношенню до себе повагу рівно божественному.

Дожила цариця до 40 років, що в ті часи вважалося довгим життям. У перебігу свого щасливого життя вона народила шістьох дочок.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11560

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]