Головна » 2013 » Лютий » 20 » Нові знахідки в зразках грунту Місяця призводять до нової теорії її формування

Нові знахідки в зразках грунту Місяця призводять до нової теорії її формування

Нові дані про воду, виявлені в зразках гірських порід, привезених місією "Аполлон" змінили загальноприйняту думку про те, як сформувався Місяць. Команда вчених з Мічиганського Університету стверджує, що вони знайшли сліди води в кристалічній структурі мінеральних зразків місячних гірських порід верхньої частини кори. Вважається, що місячне високогір'я являє собою оригінальну кору, що кристалізується з океану магми, а нові результати показують, що раніше Місяць був вологий, і що вода не була втрачена в процесі формування.

Це суперечить загальноприйнятій теорії, що Місяць був сформований зі сміття в результаті гігантського зіткнення Землі та іншого планетарного тіла розміром з Марс.

Учені використовували спектроскопію для аналізу вмісту води в частинках плагіоклазу польового шпату з місячних анортозитів, гірських порід, що складаються більш ніж на 90% з плагіоклазу. Вони, як вважають, сформувалися на ранніх етапах утворення Місяця, коли плагіоклаз кристалізувався з магми і виплив на поверхню.

Крім того, гідроксильні групи є свідченням того, що інтер'єр Місяця містили значні води під час раннього періоду формування Місяця, коли його розплавлена ​​поверхня затверділа, що, можливо, зіграло ключову роль у розвитку місячних базальтів.

Це вже не перший раз, коли свідчення наявності води були виявлені у зразках місячного грунту, а гідроксили були також виявлені і в інших вулканічних породах і місячному реголіті, шарі тонкого порошку і уламків гірських порід, який покриває місячну поверхню.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11323

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]