Головна » 2015 » Грудень » 10 » Облдержадміністрація - паводок на Закарпатті завдав збитків на понад 30 млн грн

Облдержадміністрація - паводок на Закарпатті завдав збитків на понад 30 млн грн

Паводок, що стався 20-22 листопада в Закарпатській області, завдав збитків більш ніж на 30 млн грн.

Такі цифри прозвучали на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає прес-служба Закарпатської ОДА.

"Негативного впливу стихії зазнали 8 адміністративно-територіальних одиниць області: найбільше постраждали Рахівський, Тячівський та Міжгірський райони. Згідно з оперативними даними, орієнтовні збитки склали понад 34 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як доповів начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович, зруйновано і пошкоджено 5,6 км доріг, понад 2 тис. кубометрів підпірних стінок, 9 мостів, нанесено селів на дороги в обсязі понад 4 тис. кубометрів.

"Згідно з актами комісійних оглядів, орієнтовна вартість завданих дорожньому господарству збитків склала 21 млн 596 тис. грн. Вартість відновлення пошкоджених та зруйнованих ділянок доріг і споруд у постраждалих районах становитиме 52 млн 647 тис. грн", - повідомив він.

Також паводок пошкодив та частково зруйнував 3,9 км нереконструйованих захисних дамб та 1,86 км берегоукріплень. Сума збитків становила 11,9 млн грн. Орієнтовна вартість відновлювальних робіт - 86,7 млн грн, із них 6,7 млн - на розчистку русел річок.

"Фахівці Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса обстежили захисні дамби, берегоукріплення тощо. Спеціалісти визначили три критичні ділянки, де необхідно провести невідкладні роботи по ліквідації паводку на р. Тересва в селах Калини та Нересниця, на р. Мокрянка в с. Руська Мокра", - повідомив начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак.

За його словами, загальна кошторисна вартість невідкладних робіт лише на цих трьох об'єктах становить 2,8 млн грн.

Нагадаємо, 20 листопада через сильні дощі на Закарпатті розпочався паводок.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1994

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]