Головна » 2018 » Травень » 10 » Одіозного суддю з Ужгорода нарешті звільнили - Ротмістренко, давай, до побачення:

Одіозного суддю з Ужгорода нарешті звільнили - Ротмістренко, давай, до побачення:

Згідно з повідомленням на сайті Вищої Ради Правосуддя, вона залишила у силі рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 2 жовтня 2017 року.

Тоді було ухвалено рішення притягнути суддю Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Ротмістренка Михайла Володимировича до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення його з посади судді.

Але Ротмістренко подав скаргу на зазначене рішення, та Вища рада правосуддя знову ухвалила рішення  27 березня 2018 року № 906/0/15-18, яким залишила без змін рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 2 жовтня 2017 року № 3075/2дп/15-17, застосувавши до вказаного судді дисциплінарне стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення його з посади судді.

6 квітня цього року до Вищої ради правосуддя надійшло подання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Ротмістренка М.В. на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

У повідомленні йдеться про те, що дисциплінарну справу стосовно судді Ротмістренка М.В. відкрито на підставі скарги прокурора Закарпатської області Гаврилюка В.О. щодо дисциплінарного проступку судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області  Ротмістренка М.В.

У скарзі зазначено, що вказаним суддею вчинені адміністративні правопорушення, пов’язані з керуванням транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Скаржник вказав, що постановою Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 25 листопада 2016 року у справі № 303/5217/16-п встановлено, що 17 серпня 2016 року суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Ротмістренко М.В. поблизу міста Мукачева Закарпатської області керував транспортним засобом марки «BMW» у стані алкогольного сп’яніння, а саме у крові останнього виявлено 2,4 проміле алкоголю, що в 11 разів перевищує максимально допустиму законодавством норму.

Нагадаємо,  Ротмістренка зупинили п’яним в Мукачеві 17 серпня 2016 року, судові засідання у справі постійно переносились і врешті наприкінці листопада справу закрили через закінчення строку адміністративного стягнення.

Але через деякий час суддю знову зловили п’яним за кермом в Ужгороді, поліцейським навіть довелось півтори години ганятись за ним полем.

Апеляційні скарги нічого не дали і суд залишив Ротмістренка без прав.

З огляду на вищезазначене Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Ротмістренка Михайла Володимировича з посади судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
10-05-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1636

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]