Головна » 2023 » Липень » 31 » Охоронці кремля знали, що безпілотники наближаються - атака на москву

Охоронці кремля знали, що безпілотники наближаються - атака на москву

Два безпілотники змогли обійти російську ППО та вдарили по знаменитих хмарочосах.

Працівники федеральної служби охорони, що охороняють кремль і мавзолей леніна, знали про атаку на "москву-Сіті" щонайменше за годину до першого удару.

Як повідомляє проект "ВЧК-ОГПУ", приблизно о 2:20 спецслужби почали сповіщати чергові частини столиці, що потрібно готуватись до чергової зустрічі "гостей". У спецповідомленні йшлося, що три БПЛА виявлені в районі Калуги за 120 кілометрів від москви, а орієнтовний час підльоту – близько однієї години.

Один із безпілотників вдалося збити силами ППО в Одинцовському районі. А ще два зуміли проскочити лінію оборони та їх помітили вже на підльоті до висоток на Пресненській набережній. Про те, що атакують хмарочоси, повідомили водії громадського транспорту.

Перший удар о 3:15 прийшовся до офісу Міністерства цифрового розвитку. Площа пошкоджена – понад 500 кв. Через 36 хвилин другий безпілотник врізався в ОКО-2 – зруйновано понад 450 кв. Вибуховими хвилями зачепило висотки, що стояли поруч. Усього розбито 188 склопакетів.

Вже вдень москвичі у паніці "завалили" поліцію повідомленнями про невідомі літальні апарати. Поліцейський-водій Андрій Романенко взагалі заявив, що бачив 5 БПЛА з крилами на висоті 4 кілометри, що рухалися в центр.

Як відомо, 30 липня від удару безпілотників постраждав IQ-квартал в "москва-Сіті". Ударом пошкоджено офіс Мінцифри країни-агресора.

російська влада заявила, що місто атакували два дрони, які нібито вдалося відбити засобам радіоелектронної боротьби. Мер москви сергій собянін заявив про "атаку українських безпілотників".


За матеріалами: Новини сьогодні
31-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1406

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]