Головна » 2015 » Листопад » 1 » ОПОРА - в Ужгороді міськвиборчком не оприлюднює результати виборів

ОПОРА - в Ужгороді міськвиборчком не оприлюднює результати виборів

У приміщенні Ужгородського міськвиборчкому спостерігачі не мають доступу до протоколів із результатами голосування, станом на ранок 1 листопада результати не були оприлюднені на офіційному сайті ЦВК.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

«Встановлення підсумків голосування в Ужгороді затягнулося через одну дільницю, де в ніч на 26 жовтня зникла печатка», – йдеться у повідомленні.

Через кілька днів ТВК дозволила виготовити дублікат втраченої печатки для ДВК №210746, де врешті змогли оформити протоколи голосування та доставити їх разом із бюлетенями до міської виборчої комісії.

«Однак оскільки члени ДВК упакували бюлетені не належним чином, було прийнято рішення перерахувати бюлетені у приміщенні ТВК. Врешті в ніч на 31 жовтня в Ужгородській міській виборчій комісії ще підраховували остаточні результати голосування. 31 жовтня спостерігачі ОПОРИ протягом дня декілька разів навідувалися до приміщення виборчої комісії, аби ознайомитися із протоколами про результатів виборів, примірники яких вивішуються у приміщенні ТВК для загального ознайомлення», – зазначили в ОПОРі.

«Втім технічні працівники ТВК сказали, що усі протоколи – у сейфі, ключ до якого має лише голова виборчої комісії Яків Чернобук. Останній на телефонний дзвінок не відповідав. Відтак 31 жовтня спостерігачі не змогли зафіксувати офіційні результати волевиявлення в Ужгороді», – повідомили спостерігачі.

У діях голови Ужгородської виборчої комісії Якова Чернобука, який представляє БПП, спостерігачі ОПОРИ вбачають ознаки порушення вимог ст. 85 та 86 закону «Про місцеві вибори».

«ОПОРА закликає Ужгородську МВК невідкладно вивісити примірники протоколів із результатами голосування щодо посади голови міськради та депутатів міськради для загального ознайомлення у приміщенні виборчої комісії, яке наразі охороняється міліцією», – зазначили у ГМ.

Як відомо, в Ужгороді 15 листопада відбудеться другий тур виборів на посаду мера між чинним секретарем Ужгородської міськради, висуванцем від партії «Відродження» Богданом Андріївом та кандидатом-самовисуванцем, главою Ужгородської міськради 2006-2010 років Сергієм Ратушняком.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-11-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1994

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]