Головна » 2013 » Лютий » 28 » Останки, знайдені археологами, все-таки належать сестрі Клеопатри?

Останки, знайдені археологами, все-таки належать сестрі Клеопатри?

 

Археологи стверджують: виявлені рештки в Туреччині - не що інше, як останки принцеси Арсіної, убитої сестри знаменитої Клеопатри.

Дані залишки були виявлені ще в далекому 1985 році на території зруйнованого храму в давньогрецькому місті Ефесі. Зараз ця територія належить Туреччині. За словами дослідника, який і виявив кістки, дуже важливим є проведення судово-медичного дослідження з використанням усіх сучасних методів. Саме це і дозволить остаточно ідентифікувати знайдені останки.

Фахівець упевнений, що вони належать принцесі Арсіної IV, убитої більше 2000 років тому за наказом її сестри, цариці Клеопатри в Єгипті. Крім того, кістки є першим реліктом династії Птолемеїв, який виявили археологи.

Однак є противники таких припущень. Вони заявляють, що перевірити правдивість такої інформації при використанні ДНК-тестів нереально, адже кістки проходили обробку численну кількість разів.

Незважаючи на це австралійські вчені з академії наук країни, зробили відкриття, як і раніше впевнені, що не помиляються в своїй думці.

Відзначимо, що згідно з історичними даними, Арсіонія була зведеною сестрою Клеопатри. Невідомо, чи була у них одна мати, але взаємної сестринської любові точно не було. Після смерті Цезаря, Клеопатра підмовила свого коханця Марка Антонія, і той вбив Арсиною.

Цариця Єгипту бачила в родичці лише суперницю в боротьбі за владу.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11531

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]