Головна » 2021 » Червень » 18 » Пакет екстреної військової допомоги Україні США заморозили

Пакет екстреної військової допомоги Україні США заморозили

 

У момент ескалації на україно-російському кордоні адміністрація Байдена планувала передати Україні зброї на $100 млн, зокрема системи ППО. Однак з відведенням російських військ, і напередодні зустрічі Байдена і Путіна цю допомогу заморозили.

Про це з посиланням на свої джерела пише Politico. За їхніми даними, коли навесні біля українських кордонів почали зосереджуватися російські війська, в Державному департаменті і Пентагоні був розроблений план військової допомоги Україні, який передбачав поставку партії зброї вартістю до 100 мільйонів доларів. Відомо, що цей пакет включав поставку систем ППО малої дальності, стрілецьку і протитанкову зброю.

Але в адміністрації Байдена і Раді національної безпеки США в кінцевому підсумку вирішили відкласти цю допомогу після того, як Росія оголосила про скорочення військ, дислокованих поруч з Україною, і напередодні зустрічі президента Джо Байдена з Путіним.

При цьому одне з джерел повідомило журналістам, що допомога підготовлена ​​і може бути швидко відправлена ​​в Україну.

Раніше верхня палата Конгресу США схвалила військовий бюджет країни на 2021 рік, який передбачає допомогу Україні та санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Міністерство оборони США планує виділити Україні військову допомогу на суму $125 мільйонів. Пакет вміщує збройні патрульні катери Mark VI та проти-артилерійські радари.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-06-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1571

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]