Головна » 2021 » Листопад » 9 » Перший український фільм потрапив в англомовну стрічку Apple TV. ВИДЕО

Перший український фільм потрапив в англомовну стрічку Apple TV. ВИДЕО

Фільм ЮКІ

Фільм "ЮКІ | Історія перемог вільних українців" тепер можна подивитись на одному із найпопулярніших світових відеосервісів Apple TV.

Український документальний фільм "ЮКІ | Історія перемог вільних українців", знятий Володимиром Мулою за підтримкою Держкіно відтепер став доступний для перегляду на Apple TV. Кінокартину можна подивитись англійською мовою у 72-х країнах світу.

В основу сюжету фільму покладені історії видатних українців, що здобули Кубок Стенлі, а з ним і світову славу. Вони, долучалися до становлення найвпізнаваніші хокейної ліги світу — NHL.

"Особисто для мене вихід стрічки на Apple TV – світоглядна зміна дистрибуції контенту. Раніше деякі українські стрічки використовували популярний відеосервіс лише для охоплення російськомовної авдиторії у обмеженій кількості країн. Я ж пішов зовсім іншим шляхом: повернув голову на захід та став прокладати цю стежину вперше! Переконаний, вітчизняний продукт здатен конкурувати за увагу глядача на світовому ринку. Потрібно лише прищепити цю культуру вітчизняним продюсерам. Завдяки впізнаваним героям та англомовній локалізації фільму вдалося охопити неймовірну кількість територій. Тим самим показавши, що при великому бажанні та обмеженому бюджеті можна справді робити круті речі", — коментує режисер фільму Володимир Мула.

Фільм "ЮКІ | Історія перемог вільних українців" — один із переможців Дванадцятого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. 3 грудня 2020 року кінокартина вийшла у широкий український прокат у 42 містах України. З 1 січня 2020 року з’явилася можливість переглянути стрічку на сервісах OLL.TV та MEGOGO, а у липні 2021 кіно вийшло із релізом на міжнародному майданчику Amazon Prime Video у США та Великій Британії.

Режисер та продюсер кінострічки — Володимир Мула. Автором сценарію був Микола Васильков. Оператори — Олег Шевчишин, Дмитро Шиповський, Станіслав Ткачов, Олександр Терновий. Режисер монтаж став Андрій Луннік. Консультант — Євген Количев

У фільмі показали шлях до перемог таких відомих хокеїстів як Орест Кіндрачук, Іван Буцик, Кен Данейко, Джеф Чикрун, Ерик Нестеренко, Брюс Драйвер, Володимир Грецький, Еді Шах, Руслан Федотенко, Іван Грецький.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-11-2021
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 1555

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]