Головна » 2018 » Квітень » 27 » Під час зустрічі Меркель з Трампом говорили про Україну

Під час зустрічі Меркель з Трампом говорили про Україну

Канцлер ФРН Ангела Меркель розповіла, що говорила про Україну на переговорах із президентом США Дональдом Трампом.

Про це Меркель заявила на прес-конференції після переговорів, – повідомляє «Укрінформ».

«Звичайно ж, ми говорили про Україну, де ми дуже тісно працюємо разом в тому, що стосується дій Росії через окупацію Криму і ситуації на сході України», – сказала Меркель.

За її словами, вона задоволена тим, що американська адміністрація дуже тісно працює з цієї теми з партнерами, що розширює формат Мінських угод.

За словами канцлера, між Берліном і Вашингтоном є велика єдність думок з точки зору протистояння, конфлікту з Росією, ролі Кремля в Сирії.

«Ніхто не зацікавлений в тому, щоб не мати хороших відносин з Росією, але там, де мова заходить про конфлікти, про те, що відбуваються якісь речі, наприклад, в Україні, речі треба називати своїми іменами, і принцип територіальної незалежності країни, такої як Україна, вкрай важливий і повинен дотримуватися», – наголосила Меркель.

Крім того, канцлер Німеччини згадала про санкції. Вона сказала, що може у будь-який момент задавати питання американській стороні, коли такі виникають.

За її словами, під час прийняття санкцій (через Конгрес) здійснюється обмін думками, зокрема, за оцінкою наслідків заходів для Європи, відбувається діалог з Міністерством фінансів.

«Якщо будуть надалі проблеми, я можу в будь-який момент поговорити про це з президентом», – запевнила вона.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
27-04-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1596

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]