Головна » 2016 » Жовтень » 22 » Підгодовуюють лісових тварин брустурянські єгері. ВІДЕО

Підгодовуюють лісових тварин брустурянські єгері. ВІДЕО

З початком холодної осінньо-зимової пори в мисливських угіддях починається підгодівля диких тварин. Піклуючись про лісових мешканців, працівники в ДП "Брустурянське ЛМГ" провели ряд заходів. Це той борг, до якого мисливствознавці завжди ставляться дуже відповідально, а особливо - в цьому році, коли температура досягає надзвичайно низького рівня, а великий прошарок снігу не дозволяє тваринам самостійно знаходити їжу.

Працівники єгерської служби ДП "Брустурянське ЛМГ" здійснюють обхід у межах чотирьох лісництв (а це 26511 га лісових угідь). Середня площа єгерського обходу – більше 5 тис. га лісових угідь в гірській місцевості, що створюєпевні труднощі при їх охороні від хижаків та браконьєрів й під час проведення біотехнічних заходів.

Головний мисливствознавець в ДП "Брустурянське ЛМГ" Василь Костяк розповідає: "В наші обов'язки входить охорона фауни в мисливських угіддях від браконьєрів, збереження та примноження популяції та підгодівля диких тварин у холодну пору року. На території Брустурянського лісомисливгоспу існують комплекси для підгодівлі мисливської фауни. По всьому лісомисливському господарству створюються солонці та майданчики для підгодівлі тварин. Вони допомагають вижити тваринам в холодний період і зберегти свою популяцію. Відповідає за мисливську фауну - європейських оленів, козуль, кабанів, зайців, борсук, куниця, червонокнижні боров, чорна лелека інші види. - Кваліфіковано підібрана єгерська служба. Найбільше уваги звертають на раціон харчування тварин, адже для ефективної підгодівлі було заготовлено необхідну кількість кормів".

Мисливствознавець відмічає: "Влітку та восени працівники служби заготовляють сіно, гілковий корм, сіль-лизунець та зерно. Адже при настанні глибокого снігового покриву, а це як правило січень-березень, дичині потрібно більш інтенсивно поповнювати організм калоріями та мінералами, і саме тоді єгерська служба та лісова охорона викладають заготовлені та закуплені корми до годівниць. Наразі для підгодівлі диких копитних заготовлено 8 т сіна та необхідну кількість гілкового корму, постійно поповнюються в годівницях запаси солі-лизунця, необхідні дичині в кормовому раціоні. Крім того, відремонтовано та підготовлено до зими біотехнічні споруди. Зокрема, вже відновлено 5 годівниць та виготовлено 7 нових. Підгодовують егері своїх підопічних не менше, ніж 2 рази в тиждень. Коли вже випадає сніг, до місць годування лісники розчищають доріжки, щоб тваринам було легше дістатися до годівниці".

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ


За матеріалами: Новини сьогодні
22-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1936

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]