Головна » 2019 » Травень » 9 » Підстав для хвилювання угорцям немає

Підстав для хвилювання угорцям немає

Угорцям немає підстав для хвилювання

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар на зустрічі з главою МЗС Угорщини Петером Сиярто запевнив, що прийнятий українським парламентом закон про державну мову не обмежує права національних меншин.

"Український дипломат поінформував його (П.Сіярто - ІФ) про основні положення нового закону, запевнив, що цей закон не обмежує використання мови нацменшин, а навпаки, гарантує права нацменшин на використання мови відповідних нацменшин і корінних народів", - сказала речник МЗС Катерина Зеленко на брифінгу в середу в Києві.

Вона зазначила, що українська сторона продовжує співпрацю з угорськими партнерами і готова до діалогу.

Як повідомлялося, 25 квітня Верховна Рада прийняла закон про функціонування української мови як державної. Цим законом парламент продовжив до 2023 року можливість представникам національних меншин здобувати середню освіту мовою відповідного нацменшини з поступовим переходом на українську мову.

Згідно з текстом документу, особи, які належать до нацменшин України, мови яких є офіційними в Європейському Союзі, і почали отримувати загальне середньо освіту до 1 вересня 2018 року на мові відповідного нацменшини, до 1 вересня 2023 року продовжать отримувати таку освіту згідно з правилами, які існували до вступу в силу закону про освіту.

Нинішня редакція закону про освіту передбачала перехідний період в середню освіту для нацменшин і корінних народів до вересня 2020 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1513

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]