Головна » 2012 » Жовтень » 24 » Прості правила, які допоможуть заснути

Прості правила, які допоможуть заснути


Найбільш ефективне відновлення душевних і фізичних сил відбувається під час сну. Не дарма третину свого життя ми проводимо уві сні. Відпочиває все наше тіло, відбуваються відновні процеси у всьому організмі. У середньому на добу людині потрібно близько 8 годин сну. Однак, з віком продуктивно відпочити не завжди виходить. Складніше стає заснути, сон скорочується, з'являється безсоння. Виходить так, що перед тим як заснути, доводиться довго ворушитися, перебираючи проблеми минулого дня. Мало того, що не вдається добре відпочити, так і ще сам факт наявності безсоння починає приносити додаткове занепокоєння.
Для сну необхідна комфортна обстановка

Температура в спальні під час сну повинна бути близько 18 ° C. Кімнату перед сном необхідно добре провітрити. Для комфортного сну потрібна зручна постіль - твердий матрац, білизна з натуральних тканин. Світло є сильним стимулятором для нервової системи. Тому, якщо в кімнату потрапляє світло з вікна, потрібно подбати про щільні штори. Несприятливо позначається на сон і електромагнітне поле, тому необхідно стежити, щоб поруч біля ліжка не було ніяких електричних приладів: музичних центрів, зарядних пристроїв від мобільних телефонів та іншого. Нормалізації сну сприяє правильний режим дня: засипати потрібно намагатися в один і той же час.
Спальня - це особливе місце, ні за яких обставин не рекомендується поєднувати цю кімнату з робочим кабінетом або міні-офісом.
Побільше рухайтеся днем

Обов'язковим правилом для здорового сну є наявність фізичного навантаження вдень. Не важливо, це будуть заняття спортом або ж це буде робота на присадибній ділянці - наше тіло повинне обов'язково попрацювати. Навантаження повинні бути посильними, не можна дуже сильно перевтомлюватися. За кілька годин до сну всю активну діяльність необхідно припинити, інакше від перезбудження організму складніше буде заснути.
Що сприяє хорошому сну

Гаряча ванна або сауна перед сном допоможе заспокоїтися, і плавно перейти в спокійний сон. Добре допомагає зняти стрес додавання в гарячу ванну ефірних олій, трави ромашки, м'яти або меліси.
Заслуговує уваги і їжа, яку ми їмо. Ні в якому разі не рекомендується багато їсти перед сном. Повний шлунок на ніч може стати причиною безсоння. Вечірній прийом продуктів, які містять кофеїн також заважає заснути. Кофеїн містять такі продукти як кава, чорний і зелений чай, какао, газовані напої.
Перед сном бажано постаратися відволіктися від важких думок. Прочитати гарну книгу або журнал. Всі важливі справи вирішувати необхідно в перебігу дня. Якщо ж на завтра чекає багато планів, то їх потрібно записати на папірець. Все необхідне для втілення цих планів бажано підготувати заздалегідь. Тоді думки про майбутні плани не будуть заважати в нічний час.
Снодійна таблетка - ворог повноцінного сну

Всі медикаментозні засоби, які зараз можна купити в аптеці, дають можливість швидко заснути і без прокидання поспати всю ніч. Але, вони не можуть забезпечити правильну зміну швидких і повільних фаз сну, що не дозволяє отримати повноцінний сон. Після такого сну, відчувається розбитість, втома і сонливість. Головний мозок не може відпочити добре, що проявляється в зниженні уваги, неуважності і загальмованості.
Вікове безсоння досить складна проблема, вирішення якої не знайдено досі. Однак, дотримання цих простих правил і здоровий спосіб життя допоможуть значно поліпшити Ваш сон.

За матеріалами: Новини сьогодні
24-10-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11637

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]