Головна » 2013 » Вересень » 18 » Після 17 років реконструкції відкрився планетарій, а відгуки на бруківку Озон є

Після 17 років реконструкції відкрився планетарій, а відгуки на бруківку Озон є

відгуки на бруківку Озон

Після 17 років реконструкції відкрився знаменитий Московський планетарій. Напередодні оновлену експозицію представили журналістам, а з понеділка екскурсії стали доступні для всіх бажаючих. У той же час, якщо ви плануєте облаштувати власний будинок чи заміський котедж, тоді радимо прочитати відгуки на бруківку Озон на сайті. Адже після цього точно зрозумієте, що кращої бруківки, для облаштування власного будинку і прилеглої території, вам годі знайти.

У той же час в Росії роки судових тяжб і зміни власників завершилися тим, що московський планетарій перейшов у власність міста, а куратором закладу став Московський університет. Зараз це єдиний музей в столиці РФ, де все можна чіпати руками.

Ті відвідувачі, які бували в старому планетарії, одностайні - такого ще не бачили. Музей - дворівневий. У розпорядженні відвідувачів - великий і малий зоряні зали, парк неба, інтерактивні зони з місячною лабораторією. Там можна спостерігати астрофізичні явища в мініатюрі, побачити дивовижні апарати.

В оновленому Московському планетарії є найбільша колекція метеоритів, телескоп - рефрактор і єдиний у столиці РФ 4D - кінотеатр. У керівництві закладу вважають, що воно нині є кращим в Європі і одним з кращих у світі.

У результаті реконструкції площа планетарію збільшилася з 3 до 17 тисяч квадратних метрів, будівля "підросла" на шість метрів.

Тим часом, ЗМІ пишуть, що ставлення до нової будівлі планетарію у фахівців неоднозначне. З одного боку, повернення такого соціально значимого об'єкта викликає повагу. З іншого - захисники архітектурної спадщини Москви стверджують, що разом з реконструкцією москвичі повністю втратили старий планетарій - зразок архітектури авангарду.

"Московський планетарій - найяскравіший приклад того, як в лужковські часи ставилися до архітектурних пам'яток Москви, - упевнена Наталя Самовер, координатор громадського руху "Архнадзор". - Те, що було зроблено з планетарієм, - наруга над культурною спадщиною. Звичайно, добре, що він повертається в місто. Але цей видатний твір авангарду, що мав світову популярність, втрачено назавжди. Сьогодні це будівля негарна, потворна".


За матеріалами: Новини сьогодні
18-09-2013
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11688

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]