Головна » 2022 » Жовтень » 16 » Після диверсій на "Північних потоках" Німеччина посилить охорону критичної інфраструктури

Після диверсій на "Північних потоках" Німеччина посилить охорону критичної інфраструктури

диверсія північний потік

Влада Німеччини вирішила посилити заходи безпеки на об’єктах критичної інфраструктури після вибухів на "Північних потоках" та ймовірній диверсії на залізниці. Повідомляє DW

Міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер повідомила, що влада Німеччини посилить заходи безпеки на об’єктах критичної інфраструктури країни після диверсій на газопроводах "Північний потік" і "Північний потік — 2".

"Агресивна війна росії проти України також знаменує собою поворотний момент у внутрішній безпеці. Ми готуємося до цього. Захист нашої критичної інфраструктури має найвищий пріоритет", — сказала вона.

Вона додала, що органи безпеки ФРН вживають "додаткових заходів захисту там, де це необхідно"

"Зокрема, захист морської інфраструктури вже був посилений шляхом значного збільшення присутності федеральної поліції на морі", — розповіла глава МВС Німеччини.

Оператори критичної інфраструктури повинні "всебічно озброїтись проти таких небезпек, як стихійні лиха, тероризм, диверсії, а також людська помилка", закликала Ненсі Фезер.

Вона пообіцяла до кінця поточного року надати уряду ФРН ключові елементи парасолькового закону, який регулює захист критично важливої інфраструктури.

Уряд, у тому числі, запровадить додаткові вимоги до звітності про інциденти і таким чином "підсилить безпеку в Німеччині та Європі", заявила Фезер.

Диверсії в Німеччині та на газопроводах

Нагадаємо, що цього тижня залізничний концерн Deutsche Bahn повідомив, що внаслідок диверсії було пошкоджено залізничну інфраструктуру, що призвело до припинення руху поїздів на півночі Німеччини.

Причиною стало порушення в роботі комунікаційної системи GSM-R (Global System for Mobile Communications — Rail), яка використовується для зв’язку між центрами управління, що контролюють рух поїздів і складів. Поліція розслідує цей інцидент.

Диверсії на "Північних потоках" відбулися 26 вересня, коли росіяни повідомили про зниження тиску одразу на двох своїх газопроводах до Європи.

Загалом на двох газопроводах зафіксували 4 витоки газу. Цілою залишилася лише одна труба "Північного потоку — 2".


За матеріалами: Новини сьогодні
16-10-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1320

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]