Головна » 2023 » Березень » 20 » Планує поговорити із Зеленським Сі Цзіньпін після зустрічі з путіним - Financial Times

Планує поговорити із Зеленським Сі Цзіньпін після зустрічі з путіним - Financial Times

Це стане першим прямим контактом Сі Цзіньпіна і Володимира Зеленського з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Після візиту до москви і зустрічі в володимиром путіним лідер КНР Сі Цзіньпін проведе телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Це стане першим прямим контактом Сі Цзіньпіна і Володимира Зеленського з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, повідомляє видання Financial Times з посиланням на джерела.

"За словами людини, знайомої з цим питанням, після поїздки до москви Сі може зателефонувати заклятому ворогові путіна, президенту України Володимиру Зеленському. Це буде перший прямий контакт Сі з Зеленським після повномасштабного вторгнення", - йдеться у матеріалі.

Візит Сі Цзіньпіна до москви

Візит лідера КНР до росії відбудеться 20-22 березня. Сполучені Штати Америки вважають, що його можуть спробувати представити як миротворчу місію.

Напередодні візиту до рф, Сі Цзіньпін висловився про війну в Україні та відносини Китаю з росією.

В Інституті вивчення війни вважають, що Сі Цзіньпін зустрінеться з путіним, де обговорюватиме схеми ухилення від санкцій та участь Китаю у переговорах про закінчення війни в Україні.

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ще не можна достеменно сказати, що розмова між президентом України Володимиром Зеленським та лідером Китаю Сі Цзіньпіном може відбутися.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1300

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]