Головна » 2022 » Жовтень » 21 » Поборотися за посаду прем'єра Британії знову збирається Борис Джонсон

Поборотися за посаду прем'єра Британії знову збирається Борис Джонсон

джонсон прем'єр британія 

Борис Джонсон має намір виставити свою кандидатуру на посаду прем'єр-міністра Великої Британії, повідомляє The Times.

"Очікується, що Борис Джонсон братиме участь у перегонах, щоб замінити Ліз Трасс і вважає, що це питання "національних інтересів", - пише The Times з посиланням на джерела.

Колишній прем'єр-міністр, який залишив свою посаду лише шість тижнів тому, "шукає відгуків від друзів", але, як кажуть, вірить, що зможе змінити ситуацію. Декілька депутатів-консерваторів уже пропонують, щоб він замінив Трасс, яка пішла у відставку вчора, вдень після 44 днів перебування на посаді.

Трасс сказала, що наступник буде обраний протягом тижня, "щоб виконати наші фінансові плани та зберегти економічну стабільність нашої країни". За словами парламентаря сера Грема Брейді, голови "комітету 1922 року", який проводить вибори лідерів торі, консерватори будуть "консультуватися".

Ліз Трасс оголосила про відставку з посади прем'єра Великої Британії. Трасс обійняла посаду лише на початку минулого місяця.

Як зазначає BBC, за п'ять тижнів Трасс втратила двох головних міністрів, підтримку парламентської фракції та електорату. Її рейтинг ледве дотягує до 15% - це нижче, ніж будь-який з британських прем'єрів у сучасній історії. Гірше того, її план реформ у дусі брекзиту не знайшов розуміння на ринках, що поставило під загрозу фінансову стабільність, пенсійну систему та економіку загалом.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-10-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1315

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]