Головна » 2015 » Жовтень » 5 » Почалося відведення бронетехніки і озброєння на Луганщині

Почалося відведення бронетехніки і озброєння на Луганщині

Відведення бронетехніки та озброєння калібром менш ніж 100 мм розпочалося в понеділок у Луганській області, повідомив прес-офіцер АТО в цій області Руслан Ткачук.

"5 жовтня вранці до підрозділу ЗС України сектора "А" надійшов сигнал про відведення бронетехніки та озброєння від лінії розмежування на 15 км. Так, сьогодні на Луганщині об 11.00 почалося синхронне відведення з передової танків Т-64 і Т-72, а також в окремих місцях протитанкових гармат Д-48 і Д-44 калібру 85 мм і 82-мм мінометів 2Б-9. Усі дії погоджено з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Працюють представники ЗМІ", - зазначено в повідомленні Ткачука на його сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 2 жовтня після переговорів у Парижі президент України Петро Порошенко заявив, що українська сторона починає відведення озброєння калібром менш ніж 100 мм із лінії зіткнення сторін на Донбасі 3 жовтня. За його словами, лідери країн "Нормандського формату" домовилися, що відведення легкого озброєння має тривати 41 добу.

3 жовтня почався процес підготовки, зокрема складання та узгодження представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ списків озброєння, яке має бути відведено від лінії зіткнення на відстань не менш ніж 15 км.

Увечері прес-центр АТО повідомляв, що в зоні проведення АТО почався процес відведення техніки й озброєння калібром менш ніж 100 мм.

4 жовтня прес-центр АТО поінформував, що припинення активних бойових дій і прямого обстрілу сил АТО дало змогу почати реалізацію планового відведення техніки й озброєння калібром менш ніж 100 мм.

Перед початком практичної фази сторони конфлікту передали представникам ОБСЄ списки озброєння й техніки, які будуть переміщені в певні райони на відстань не менш ніж 15 км від лінії бойового зіткнення.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1899

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]