Головна » 2022 » Лютий » 18 » Податки на імпорт обладнання для наукової діяльності скасувала Рада

Податки на імпорт обладнання для наукової діяльності скасувала Рада

наукова діяльність

Верховна Рада України внесла зміни до Податкового та Митного кодексів, звільнивши від оподаткування імпортні товари та обладнання, що ввозяться державними науковими установами, державними закладами вищої освіти для забезпечення власної освітньої, наукової та науково-технічної діяльності.

За прийняття відповідних законопроєктів №5498 та №5499 у другому читанні проголосували 273 та 270 народних депутатів відповідно.

Першим із цих законів внесено зміни до статті 197 Податкового кодексу стосовно звільнення від оподаткування операцій із ввезення в Україну наукових приладів, обладнання, спеціалізованих транспортних засобів (в тому числі науково-дослідних суден), запасних частин і витратних матеріалів до них, реактивів, зразків, наукової літератури в паперовому та електронному вигляді, що ввозяться державними науковими установами та закладами вищої освіти для забезпечення власної наукової та науково-технічної діяльності. Виняток зроблено для товарів з РФ.

Обсяги, порядок ввезення та цільового використання таких товарів визначатиме Кабмін.

Другим з прийнятих законів внесено зміни до статті 287 Митного кодексу, якими визевказані прилади та обладнання звільняються від ввізного мита, за винятком підакцизних товарів, а також обладнання з РФ.

Ухвалені закони набирають чинності з 1 липня 2022 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-02-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1608

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]