Головна » 2017 » Березень » 14 » Подвиг Карпатських січовиків вшанують на Закарпатті

Подвиг Карпатських січовиків вшанують на Закарпатті

І вперше відзначать річницю з дня народження Августина Волошина в його рідному селі
Пам’ятними заходами на Красному Полі, урочистостями на малій Батьківщині Августина Волошина та виходом в світ унікального видання про діяльність президента Карпатської України відзначать на Закарпатті 78-му річницю проголошення незалежності Карпатської України.

Урочистості 15 березня розпочнуться о 9.00 покладанням квітів до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину в Ужгороді. А о 13.00 на Меморіальному комплексі «Красне Поле» поблизу м.Хуст відбудеться обласний мітинг-реквієм.

У рамках відзначення річниці Карпатської України у п’ятницю, 17 березня, в день народження Августина Волошина, в його рідному селі Келечин, що на Міжгірщині, відбудеться урочиста акція із розгортанням стометрового Державного Прапора України. Початок заходів, які цьогоріч відбудуться вперше, о 13.00.

До святкування 78-ї річниці Карпатської України відбудеться і презентація книжки «Два ювілеї Августина Волошина», виданої за кошти обласної програми книговидання. Ілюстрована книжка містить унікальне зібрання вітань із особистого архіву А.Волошина, який випадково був знайдений на горищі старого будинку по вул. Закарпатській в Ужгороді. Точна дата презентації буде повідомлена додатково.

Обласна державна адміністрація запрошує закарпатців долучитися до відзначення річниці проголошення Карпатської України. І наголошує, що офіційні заходи о 9.00 в Ужгороді та 13.00 на Красному Полі проходитимуть без будь-яких партійних символів та лозунгів. Полеглих героїв Карпатської України вшанують під національними символами України.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1841

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]