Головна » 2023 » Червень » 12 » Помер у віці 86 років експрем’єр Італії Сільвіо Берлусконі

Помер у віці 86 років експрем’єр Італії Сільвіо Берлусконі

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі помер у 86-річному віці. У квітні його лікували від легеневої інфекції, пов’язаної з випадком хронічної лейкемії. Повідомляє Politico.

Італійський магнат помер у лікарні Сан-Рафаеле в Мілані. До неї його було шпиталізовано минулого тижня.

Берлусконі вперше прийшов на посаду в 1994 році і очолював чотири уряди до 2011 року. Зокрема він був сенатором і лідером правої партії Forza Italia – молодшого партнера в коаліційному уряді прем’єр-міністерки Джорджії Мелоні.

Останніми роками його політична кар’єра була пов’язана з низкою скандалів, зокрема сексуальних. Його звинувачували у тому, що він платив молодим жінкам за “мовчання та брехню” щодо вечірок.

Станом на кінець 2016 року, проти Берлусконі в Італії було порушено 61 судове розслідування та кримінальну справу. Його звинувачували у зв’язках з мафією, хабарництві, корупції, відмиванні грошей, незаконному фінансуванні політичних партій, підробці фінансових документів, податковому шахрайстві, тиску на свідків, сексуальних контактах з неповнолітньою та інших.

Позиція щодо російсько-української війни та дружба з путіним

Сільвіо Берлусконі звинувачував президента Володимира Зеленського у російсько-українській війні. Він казав, що якби глава держави припинив “атакувати” Донбас – російського вторгнення не було б. Також він критикував Джорджію Мелоні за зустріч із президентом України в Брюсселі. Італійський політик заявляв, що президенту США Джо Байдену варто примусити Україну до капітуляції, переставши надавати допомогу.

Також він підтримував наративи російської пропаганди щодо терористичних організацій, так званих “лндн”.

Крім того, Берлусконі дружив з президентом країни-агресора володимиром путіним. У жовтні 2022 року він отримав від російського диктатора подарунок на день народження – 20 пляшок горілки і “дуже милий лист”. Зауважимо, передача спиртних напоїв суперечила запровадженим європейським санкціям.

У 2022 році він заявляв, що відновив зв’язки з путіним, який, як писало LaPresse, назвав Берлусконі “першим із його п’яти справжніх друзів”. Крім того, колись італійський політик називав російського президента “молодшим братом”.

Український актор, телеведучий, шоумен, заслужений артист України і продюсер Юрій Горбунов планує зняти фільм “Смерть путіна”.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-06-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1481

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]