Головна » 2015 » Жовтень » 11 » Порада: як відправляти і отримувати посилки в Україні

Порада: як відправляти і отримувати посилки в Україні

Кожен з нас хоча б іноді відправляє посилки в інші міста - по роботі або в якості подарунка близьким людям. Відправки можуть бути самими різними, але завжди виникає одне питання: як зробити все швидко і без "втрат"? Хто дасть гарантію, що посилка не загубиться в дорозі, що її не доставлять за адресою із запізненням, що висланий товар не втратить презентабельний вигляд? Та й скільки доведеться заплатити за таку доставку? Це питання ми вирішили вивчити на прикладі компанії "Нова Пошта".

Отож, що потрібно знати клієнтові, щоб відправити і отримати свою посилку?

Якщо Ви вирішили зробити відправку, Вам необхідно надати дані про себе і про одержувача - прізвище та ім'я, номер телефону, точна адреса доставки. Бажано вказувати номери мобільних телефонів, тому що найчастіше неможливо оперативно зв'язатися з відправником або отримувачем за міським номером. Також на мобільний телефон одержувача приходить SMS-повідомлення про прибуття посилки з зазначенням відділення, з якого її можна забрати. Більш детально дізнатися, як отримати посилку, можна за посиланням novaposhta.ua/privatnim_klientam/otrimati.

Після того, як відправка оформлена, обов'язково необхідно перевірити коректність введених даних. Помилка в прізвища або номері телефону може виявитися причиною відмови видати вантаж, так як при отриманні необхідно пред'явити оригінал документа, що підтверджує особу (паспорт або водійські права), а також номер товаро-транспортної накладної. Якщо одержувач є юрособою, крім цього, потрібна довіреність.

Як формується ціна доставки?

Вартість доставки залежить від того, наскільки далеко потрібно доставити відправку, куди саме її слід доставити (до відділення компанії-перевізника або ж особисто в руки одержувачеві), від ваги і об'єму вантажу, його оціночної вартості, а також від замовлення додаткових послуг.

Попередній розрахунок вартості доставки можна зробити на сайті www.novaposhta.ua. Для корпоративних клієнтів діють спеціальні пропозиції. Наприклад, для інтернет-магазинів компанія пропонує єдиний тариф за кілограм в будь-яку точку України. Також "Нова Пошта" надає низку додаткових послуг, наприклад, автоматичне повернення товару, якщо одержувач не забрав його протягом п'яти днів і т. д. Окрема цінову пропозицію у компанії є і для тих, хто відправляє шини та диски.

Які гарантії схоронності вантажу надає "Нова пошта"?

Компанія несе відповідальність за збереження вантажу і цілісність його упаковки під час доставки. Для цього в роботу постійно втілюються процеси, що забезпечують якісне сортування, сканування і спостереження за рухом кожної посилки, компанія постійно навчає персонал і впроваджує низку заходів контролю його роботи.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-10-2015
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11066

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]