Головна » 2014 » Липень » 17 » Порошенко: Ми змінюємо тактику, щоб діяти в умовах залучення іноземних військ

Порошенко: Ми змінюємо тактику, щоб діяти в умовах залучення іноземних військ

Президент Петро Порошенко поставив перед Радою національної безпеки і оборони завдання зробити все для забезпечення максимальної ефективності бойових дій українських Збройних сил.

Як повідомила прес-служба глави держави, на початку засідання РНБО президент відзначив, що ситуація в зоні АТО залишається напруженою.

"Ми маємо прямі та доведені випадки застосування проти України вогню з території Російської Федерації. Є відеодокази, є неспростовні розрахунки, свідчення, супутникові фотознімки, інша доказова база", - повідомив Порошенко.

За словами президента, є докази застосування з боку Росії систем залпового вогню "Град", зенітних ракет проти наших літаків. "Це переводить конфлікт в абсолютно іншу площину", - підкреслив глава держави.

Разом з тим, Порошенко заявив: "Мужність і героїзм українських воїнів, які утримують під вогневим контролем українсько-російський кордон, є вражаючою. Ми пишаємося нашими десантниками 79 бригади, нашими мотострілками 72-ї бригади, нашими спецназівцями".

Окремо він відзначив підрозділи Національної гвардії, "які рішуче протистояли в бою з противниками, яких ідентифіковано як російських військовослужбовців". "Вони вдалим маневром відійшли на опорний пункт і не лише захистили, зірвавши операцію противника по оточенню, але й перейшли в наступ", - сказав президент.

Порошенко повідомив, що лише за вчорашній день були атаковані 3 українських літака.

"Майстерність наших льотчиків дозволила зберегти літаки, ми втратили лише один літак, два – посадили на аеродром, і я прийняв рішення про представлення до державних нагород обох пілотів", - повідомив він.

Президент повідомив, що за його дорученням Генеральний штаб зараз планує передислокацію військ.

"Ми змінюємо тактику, яка дозволить нам якісно діяти в умовах безпосереднього залучення збройних сил іноземних держав", - сказав він.

Глава держави відзначив, що на засіданні РНБО буде проаналізовано можливість і необхідність часткової мобілізації.

Також на засіданні буде заслухано голову державного концерну "Укроборонпром" Романа Романова щодо забезпечення сучасними зразками зброї і техніки Збройних сил України.

За словами Порошенка, ЄС, незважаючи на дуже активну роботу з унеможливлення запровадження санкцій проти Росії за агресію в Україні, спромігся довести свою єдність, свою солідарність з Україною в непрості для нас часи. "І заяви, і дії Європейського союзу були достатньо рішучими", - підкреслив президент.

Глава держави також відзначив перше рішення Європарламенту. "Перша резолюція, яку приймає новий Європарламент, - це резолюція по Україні. В ній окремо чітко наголошується на праві України на самозахист і висловлюється дуже серйозна підтримка всім політичним процесам, які зараз відбуваються в Україні", - сказав він, висловивши впевненість, що "дуже чітка взаємодія міжнародних зусиль, наших Збройних сил і силових підрозділів, уряду, місцевого самоврядування є сьогодні ключовою".

Порошенко окремо відмітив рішення президента США Барака Обами, "який де-факто перейшов вже на третій рівень санкцій, демонструючи рішучість в зупинці намірів вторгнення на територію України".

"Рішуча воля нашого народу до перемоги обов’язково призведе до перемоги. Відбудеться це завдяки тому, що для кожного громадянина України це буде його боротьба за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність. Тоді буде легко долати все - і економічні негаразди, і зовнішню агресію", - наголосив глава держави.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
17-07-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11114

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]