Головна » 2017 » Березень » 7 » Портников - Путін втратив єдину можливість шантажувати Україну

Портников - Путін втратив єдину можливість шантажувати Україну

Український журналіст Віталій Портников розповів, як президент РФ Володимир Путін втратив можливість енергетичного шантажу України.

Про це Портников написав у своїй колонці, інформує еizvestia.com.

Він зазначив, що цю зиму Україна прожила без російського газу, про що пишуть навіть російський ЗМІ.

“Україна більше не залежить від Росії енергетично. А ось Росія досі, незважаючи на всі свої зусилля, незважаючи на мільярди доларів, які вкладені в альтернативні маршрути доставки газу, залежить від України як країни-транзитера”, — зазначив Портников.

Він пише, що кілька років тому таке неможливо було уявити, тоді здавалося, що Україна міцно залежить вiд російської “газової голки”, яка знаходиться в газпромівському яйці.

Журналіст підкреслив, що енергетична залежність України від Росії ніколи не була виключно економічною, а підкріплювалася хитромудрими корупційними схемами, які збагачували українських і російських чиновників.

Портников зазначає, що енергетичний шантаж і корупційні зв’язки були для Кремля єдиними реальними можливостями вплинути на Україну, яку “тримали” дешевим газом.

“Це і є скріпи “російського світу”. Як тільки російським енергоресурсам з’являється альтернатива (або Кремль підвищує ціни), то виявляється, що ніякого “Руского міра” не було і немає”, — пише журналіст.

Він підсумовує, що Росія, яка нав’язує свою дружбу з допомогою підкупу або вбивства, не заслуговує поваги.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
07-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1839

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]