Головна » 2022 » Червень » 3 » Президент Єврокомісії: підтримати вступ України до ЄС зобов’язаний Брюссель

Президент Єврокомісії: підтримати вступ України до ЄС зобов’язаний Брюссель

Україна єс

Європейський Союз має підтримати вступ України до блоку, зберігаючи при цьому виконання усіх стандартів та вимог.

Про це заявила глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у четвер, під час виступу на Братиславському форумі глобальної безпеки, повідомляє Європейська правда.

На її думку, Євросоюз зобов’язаний підтримати Україну на шляху до інтеграції, і назвала це його "історичною відповідальністю".

"Українці борються так мужньо, бо вони точно знають, яке майбутнє вони хочуть. Майбутнє вільного та відкритого суспільства, що належить до спільної демократичної спільноти. Вони хочуть приєднатися до ЄС. Ми чули це знову і знову. Я вважаю, що це не лише наш стратегічний інтерес, а наш моральний обов’язок – уможливити їхнє членство в ЄС та прокласти їм шлях до нашого Союзу"

Вона наполягла, що інвестиції ЄС в Україну повинні бути тісно пов’язані з проведенням реформ, а сама Україна має виконати необхідні для вступу умови та відповідати стандартам.

"Але наскільки швидко (Україна рухатиметься до ЄС – ред.), якою є швидкість – це залежить від самої країни і нашої підтримки. Від нас залежить, наскільки сильно ми підтримуємо, інвестуємо, та в руках наших українських друзів, що вони з цього роблять" — Урсула фон дер Ляєн, глава Європейської комісії.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
03-06-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11157

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]