Головна » 2019 » Січень » 7 » Президент Порошенко впевнений у набутті Україною членства у НАТО

Президент Порошенко впевнений у набутті Україною членства у НАТО

Порошенко про вступ до ЄС і НАТО: Очі бояться, а руки роблять

Порошенко зазначив, що у кожного з нас є трохи від «Фоми невіруючого», який усе ставить під сумнів

Президент впевнений у набутті Україною членства у НАТО

Президент Петро Порошенко переконаний, що у майбутньому Україна здобуде те, що здається непосильним, і стане членом Європейського Союзу та НАТО.

Про це він заявив під час виступу після завершення літургії в Святій Софії Київській.

«І в майбутньому відбудеться те, чого ми так прагнемо і що лише, на перший погляд, виглядає непосильним. Як в Україні кажуть: «Якщо навіть очі бояться, то руки роблять»! І буде результат - прийдуть і перемога, прийде мир, а Україна - країна успішна, країна заможна країна щаслива і країна радісна, стане членом ЄС та НАТО», - підкреслив глава держави.

Порошенко зазначив, що у кожного з нас є трохи від «Фоми невіруючого», який усе ставить під сумнів. Водночас Президент нагадав, що не раз уже переконувалися, що для українців немає нічого неможливого, коли ми солідарні, коли ми всі діємо спільно як єдина українська політична нація.

«І це стосується не лише Томоса, але й Угоди про асоціацію з ЄС, це стосується і безвізового режиму, енергетичної й газової незалежності від Росії, рівно як і інших надскладних завдань, які ми вирішували протягом останніх п'яти років в рамках нашої української європейської та євроатлантичної державницької стратегії», - додав Порошенко.

Нагадаємо, Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України виставлять у трапезному храмі Софійського собору (Малій Софії) 7 січня.

Зазначимо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви.

Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

Вранці 5 січня президент Порошенко зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
07-01-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1531

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]