Головна » 2022 » Жовтень » 22 » Про дефіцит заліза свідчить цей стан нігтів

Про дефіцит заліза свідчить цей стан нігтів

дефіцит залізо

Вітаміни та мінерали відіграють життєво важливу роль у підтримці нашого здоров’я. Без деяких важливих поживних речовин ми можемо захворіти, у результаті можуть виникнути серйозні захворювання. Одним із таких мінералів є залізо, і без нього ми можемо стати анемічними.

Залізодефіцитна анемія є поширеною формою анемії, що виникає, коли в крові не вистачає достатньої кількості здорових еритроцитів.

У разі залізодефіцитної анемії організм не може виробляти достатньої кількості гемоглобіну — речовини, що дозволяє еритроцитам переносити кисень. Тому не дивно, що багато людей із залізодефіцитною анемією відчувають втому та задишку.

Менш відомий симптом залізодефіцитної анемії вражає нігті. Пацієнти можуть страждати від “нігтів-ложок”. Нігті-ложки (койлоніхія) – це м’які нігті, які виглядають увігнутими. Поглиблення зазвичай досить велике, щоб вмістити краплю рідини.

Часто нігті-ложки є ознакою залізодефіцитної анемії або захворювання печінки, відомого як гемохроматоз, при якому ваше тіло поглинає надто багато заліза з їжі, яку ви їсте.

 Нігті-ложки також можуть бути пов’язані з серцевими захворюваннями та гіпотиреозом.

Ламкі нігті, які легко ламаються, є ознакою залізодефіцитної анемії.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-10-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1331

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]