Головна » 2018 » Лютий » 11 » Про екстремальний туризм на Закарпатті розповів експерт

Про екстремальний туризм на Закарпатті розповів експерт

Екстремальний туризм (адреналіновий туризм, вулканічний туризм) - різновид туризму, який пов'язаний із певним ступенем ризику.

Різномаїття видів екстремального туризму в наш час просто захоплює. Кожний вигадує щось особливо новеньке, аби лиш привабити туристів та просто любителів гострого відчуття. Турист вже змагається з природою: переборює гірські річки, гостює в небезпечних печерах, підкорює води океанів та морів, дізнається про небо за допомогою різноманітних пристроїв, і може злітати на декілька днів у космос, повідомив Федір Шандор.

Цей вид туризму відкриває найпрекрасніші куточки світу, пропонує неймовірні можливості, але завжди пов'язаний з небезпекою, тому вимагає хорошої фізичної та психологічної підготовки. Найпопулярніші види екстрім-туризму: спелеотуризм, рафтинг, альпінізм і скелелазіння. Головне в екстремальному туризмі - наявність природних умов для обраного виду відпочинку і досвідчених організаторів.

Усі маршрути екстремального туризму мають різні категорії складності. Більшість не вимагають багаторічного досвіду і ретельних підготовок, і, як правило, вони під силу будь-якій здоровій активній людині. Невід'ємний атрибут екстремального туризму - спорядження, спецодяг та належне взуття, які роблять екстремальний туризм дорогим. Від них значною мірою залежить життя туриста, і економити на безпеці не можна.

В Закарпатті екстремальний туризм особливо розвинутий в гірській місцевості де усклалнені умови вільного пересування: Петрос, Близниця, Піп-Іаан Чорногірський, а також водний каньйонінг, спелеопоходи, фрі-райд та парапланеризм на Боржавських полонинах.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-02-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1659

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]