Головна » 2023 » Лютий » 12 » Про посилення шпигунської діяльності Китаю проти Берліну заявляє розвідка Німеччини

Про посилення шпигунської діяльності Китаю проти Берліну заявляє розвідка Німеччини

Глава внутрішньої розвідки Німеччини Томас Гальденванг заявив, що Китай розширює свою шпигунську діяльність проти Берліна. За його словами, Пекін все більше зосереджується на політичному шпигунстві. Про це він сказав в інтерв'ю німецькій газеті Welt.

"Китай розвиває широкий спектр діяльності зі шпигунства та впливу. Ми повинні бути готові до того, що в найближчі роки вони збільшаться", — переконаний Гальденванг.

Він попередив, що економічна залежність від Китаю може бути використана для політичного впливу.

Хоча китайці раніше зосереджувалися на промисловому шпигунстві, шпигунство політичне також було в їхньому полі зору протягом останніх кількох років, відзначив глава розвідки.

У міністерстві внутрішніх справ Німеччини повідомили Welt, що відомство наразі не має інформації, чи китайські повітряні кулі-шпигуни коли-небудь літали над Німеччиною, як це нещодавно сталося в США. Проте вважається, що Німеччина є однією з найважливіших об’єктів розвідки та впливу Китаю.

Інцидент з китайською кулею над США

Окрім того, Сполучені Штати 4 лютого збили над Атлантичним океаном, ймовірно, шпигунську повітряну кулю, запущену Китаєм. Вона пролетіла над важливими військовими об’єктами та спричинила нове напруження у відносинах між Вашингтоном і Пекіном.

Китай заперечує будь-які звинувачення у шпигунстві й каже, що повітряна куля призначена для метеорологічних досліджень і потрапила на територію США через «форс-мажорні обставини». КНР висловила Сполученим Штатам «рішуче невдоволення та протест» і звинуватила в «серйозному порушенні міжнародної практики».

А проте, розвідка США вважає, що китайська повітряна куля є частиною масштабної програми спостереження, за допомогою якої КНР протягом багатьох років збирає інформацію про військові ресурси в кількох країнах. Американські військові фіксували китайські кулі над США ще у 2019 році.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1219

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]