Головна » 2015 » Жовтень » 3 » Про роботу ТСК зі стрільби в Мукачеві - Москаль: "їх підпоїли або підкупили"

Про роботу ТСК зі стрільби в Мукачеві - Москаль: "їх підпоїли або підкупили"

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль порівняв з "вітром у полі" висновки парламентської Тимчасової слідчої комісії у справі про "мукачівську стрілянину".

Про це Москаль заявив в интерв'ю "Укрінформу", коментуючи офіційні висновки ТСК щодо ситуації в Мукачеві 11 липня.

"У полі вітер. Навіть диму немає з їхніх висновків! Я таке міг написати за півгодини з Інтернету", - заявив Москаль і пояснив: "По-перше, ТСК повинна вказати причини конфлікту. У висновках було написано: "боротьба між двома кланами" - але ні прізвищ керівників, ні назв кланів, нічого. Що ви загадками говорите, ви ж розслідували! Я свого часу, як розслідував події на Майдані, чітко вказав, хто за що відповідав, хто які накази віддавав і хто виконував. ТСК має дати політико-правову оцінку, а не лекцію нам прочитати про події 11 липня. Вони тут сиділи місяцями, але їх підпоїли, або підкупили - вони працювали непрофесійно. Я б їм за роботу поставив нуль балів".

На переконання Москаля, "офіційної точки в цій історії не було і не буде". За 28 кримінальними справами (6 з них по подіях 11 липня), проведені первинні слідчі дії, справи направлені в Генпрокуратуру.

"Чому, знаючи де зараз знаходиться "Правий сектор", міліція не вживає заходів? Або членство в ПС дає індульгенцію: так це розуміє суспільство: записуйся в ПС - і тобі пробачать усе! Чекаємо, кого в результаті покарають", - підкреслив Москаль.

Нагадаємо, 11 липня 2015 року в Мукачеві сталася збройна сутичка між бійцями "Правого секторуа", людьми з оточення депутата Михайла Ланья та правоохоронцями. У результаті подій у Мукачевому загинули двоє бійців ДУК "Правий сектор" і одін цивільний. Ще 13 людей були поранені (правоохоронці, цивільні особи і бійці "Правого сектора").

18 вересня голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка займається розслідуванням подій у Мукачевому, Микола Паламарчук, виступаючи зі звітом в парламенті, повідомив, що ТСК наполягає на доцільності об'єднання в єдине кримінальне провадження всіх справ, які розслідуються зараз низкою правоохоронних структур. Депутат додав, що зараз в ГПУ, МВС і СБУ різні версії причин і обставин конфлікту.

Після оголошення звіту перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про відсутність необхідності у голосуванні окремої постанови і затвердження звіту, оскільки, за його словами, ТСК продовжує роботу і цей звіт не є остаточним.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1871

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]