Головна » 2022 » Лютий » 15 » Продовжують працювати в Києві посольства всіх країн ЄС

Продовжують працювати в Києві посольства всіх країн ЄС

посольство єс

Маасікас заявив про повну підтримку України "в цій ситуації воєнного, економічного та психологічного тиску" з боку Росії. Про це він написав у Twitter після зустрічі послів країн ЄС з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Нагадаємо, раніше Матті Маасікас разом з пані послом Великої Британії Меліндою Сіммонс вирішив залишитися в Києві попри загрозу ймовірного вторгнення РФ в Україну.

Усе більше країн звертають увагу на збільшення кількості російських військ уздовж кордонів з Україною. Рекомендації щодо виїзду з Україн особливо активізувалися після повідомлення The Guardian із посиланням на джерела: Байден 11 лютого нібито сказав іншим лідерам країн НАТО та ЄС, що, за даними США, президент РФ Володимир Путін вирішив здійснити вторгнення в Україну найближчими днями.

Тоді США, Канада, Чорногорія, Нідерланди, Японія, Латвія, Велика Британія, Естонія, Данія, Норвегія, Нова Зеландія, Німеччина, Литва, Фінляндія, Італія, Швеція, Чехія та Ірак порадили громадянам залишити територію нашої країни. А Південна Корея навіть наказала своїм громадянам виїхати з України, погрожуючи відповідальністю в разі невиконання.

Державний департамент США ще 24 січня дав дозвіл на добровільний від’їзд держслужбовців США та наказав виїхати членам родин держслужбовців із посольства у Києві.

Про виїзд сімей своїх дипломатів також оголошували Велика Британія, Австралія та Німеччина, Канада та Ізраїль. А нещодавно стало відомо, що США евакуюють з України частину дипломатів і припиняють надавати консульські послуги. Японія також вивозить більшість співробітників свого посольства в Україні.

Натомість ЄС заявив, що не закриватиме свої представництва в Україні. Канада ж переносить своє консульство з Києва до Львова, а Німеччина — з Дніпра до Львова.

Разом із цим президент Володимир Зеленський запевняв, що вивезення дипломатів деяких країн з України ще не означає неминучого загострення.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-02-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1632

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]