Головна » 2016 » Грудень » 4 » Проковтнув трьох оленів ненаситний пітон

Проковтнув трьох оленів ненаситний пітон

На думку біологів, своєрідний рекорд з поїдання великих тварин встановив бірманський пітон, якого спіймали в природному комплексі Еверглейдс у Флориді. Ненаситна змія незадовго до того, як попастись мисливцям, проковтнула трьох оленів.

Доцент коледжу Дікінсон в Пенсільванії Скотт Бобек зазначив, що це перший тигровий пітон, у якого в шлунку виявили туші трьох оленів - самки і двох дитинчат. Здобич, швидше за все, попалася хижакові протягом 90-денного періоду. Вчених здивувало, що змія була такою голодною, що знайшла в собі сили на три величезних "страви" у відносно короткий період, передає Live Science.

"Якщо один пітон може з'їсти трьох оленів за три місяці, то невідомо, кого ці змії ще можуть проковтнути. Ми навіть не знаємо, скільки їх там (в Еверглейдс) ", - зазначив Бобек.

Бірманські пітони живуть в Південно-Східній Азії, але в 1990-і роки їх незаконно завезли на територію США.

Одна змія може досягати в довжину до 5,5 м (на батьківщині зустрічаються особини довжиною в 8 м). Вони використовують свої потужні м'язи, розподілені по всьому тілу, щоб задушити здобич.

Біологи припускають, що олені попалися пітонові на водопої. Змія чекала їх у воді, поки вони не наблизилися на відповідну відстань.

Екологи стурбовані ненаситністю пітонів, які вносять хаос в місцеву екосистему. Парк Еверглейдс вже постраждав від втрати єнотів, опосумів, зайців і рисей, які стають їжею для пітонів. Однак виявлена змія, яка переварила трьох оленів, говорить про те, що цей хижак набагато небезпечніший, ніж вважалося раніше.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1824

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]