Головна » 2015 » Грудень » 27 » Прокурор каже, що у Корбана "свідомість ясна"

Прокурор каже, що у Корбана "свідомість ясна"

Прокурор знову просить примусово доставити лідера партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Геннадія Корбана на судове засідання щодо перегляду запобіжного заходу з домашнього арешту на утримання під вартою.

Про це він заявив сьогодні, 27 грудня, на початку судового засідання, передає "Українська правда".

Прокурор навів результати огляду лікарів – завідуючим відділення та заступником головного лікаря з медичних питань інституту серцево-судинної хірургії інституту Амосова, де наразі перебуває Корбан. Огляд був проведений о 7-й ранку у неділю.

"Всі життєві показники у задовільному стані без будь-яких змін", - зачитав прокурор.

Під час огляду Корбан "скаржився на періодичний кашель, що не пов’язаний з фізичним та емоційним навантаженням".

"Свідомість ясна, чітко відповідає на питання, положення тіла активне… Стан пацієнта Корбана задовільний… Переміщення пацієнта можливе", - навів він звіт лікарів.

Крім того, прокурор зазначив, що Корбан напередодні відмовився від судово-медичного обстеження, яке було призначене судом.

За словами прокурора, Корбану було вручено повістки про виклик до суду ввечері в суботу та вранці у неділю, однак він відмовився їх приймати. Тому прокурор знову попросив надати дозвіл на примусовий привід Корбана на суд.

Після цього суддя оголосив перерву, щоб захист зміг ознайомитись з документами.

На суд до Корбана прийшов Степан Хмара.

Нагадаємо, Корбан був затриманий 31 жовтня. Йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, термін якого закінчується 31 грудня.

Силовики 25 грудня перевезли Корбана з Дніпропетровська до Києва для примусового проведення судово-медичної експертизи. У Генпрокуратурі заявили про сумніви в тому, що політик дійсно має проблеми зі здоров'ям.

Увечері 25 грудня Корбану в Інституті ім. Амосова зробили операцію.

Разом з тим, 26 грудня Дніпровський районний суд Києва продовжив розгляд клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу Корбану з домашнього арешту на взяття під варту. При цьому суддя Чаус задовольнив клопотання прокуратури про примусову доставку Корбана до суду.

Адвокати Корбана просили суд відкласти судове засідання, оскільки їхній підзахисний не може брати участь у ньому за станом здоров'я.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1909

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]