Головна » 2023 » Березень » 12 » Проросійські сили поставили Санду ультиматум, сталися зіткнення - протести у Молдові. ВІДЕО

Проросійські сили поставили Санду ультиматум, сталися зіткнення - протести у Молдові. ВІДЕО

російські пропагандисти уже доповідають про перші зіткнення громадян з поліцією.

Проросійські сили Молдови вийшли 12 березня на протести в центр Кишинева. З собою мітингарі, переважно пенсійного віку, взяли плакати з критикою чинної влади і православні ікони.

На мітинг вийшла відомі у країні симпатики росії - партія "Шор". Як пише Newsmaker, учасники акції вимагають, щоби влада компенсувала їхні рахунки.

У перерві між виступами окремих осіб з імпровізованої сцени натовп вигукує: "Ні диктатурі".

Наприкінці мітингарі мають намір дійти до будівлі парламенту, перед тим обійшовши кілька вулиць.

Російські пропагандисти з "тасс" уже доповідають про перші зіткнення громадян з поліцією.

Newsmaker зауважує, що від участі в акціях відмовилась партія PACE та Асоціація силових органів Scutul Poporului. Це сталося, коли влада 11 березня попередила про імовірні масові заворушення під час протестів. Кілька вулиць частково перекрито.

Як пишуть ЗМІ, протестувальники поставили ультиматум уряду Санду: до 13:00 13 березня влада має вирішити питання з компенсаціями рахунків за енергоресурси в зимовий період. До яких дій вдадуться мітингувальники, якщо ці вимоги не будуть виконані - у резолюції проросійських сил не повідомляється.

Організатори зі сцени заявили про завершення мітингів на сьогодні. Разом з тим журналісти повідомляють, що протест "застопорився". Відбуваються сутички окремих протестувальників з правоохоронцями.

У жовтні 2022 року партія "Шор" була внесена у санкційний список США як рух, пов’язаний з Іларом Шором, котрий потрапив під санкції США за організацію заворушень з метою підірвати демократичний розвиток Молдови.

Ситуація в Молдові - інтерес росії у протестах проти Санду

Напередодні телеканал CNN з посиланням на дані американської розвідки писав, що пов'язані з росією особи намагаються спровокувати повстання проти уряду Молдови.

Про це раніше заявляла й українська розвідка, яка передала ці дані уряду Майі Санду.

На думку Штатів, росія працює над ослабленням молдавського уряду, який прагне до тісніших зв'язків з Євросоюзом. Також вони бачать ознаки того, що російські діячі, пов'язані з урядом, можуть навчати антиурядових демонстрантів у Молдові.

москва також працює над поширенням дезінформації про загальну стабільність Молдови. Наприклад, нещодавно Міноборони рф поширило брехню про нібито намір України вторгнутися в окуповане росією Придністров’я.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1330

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]