Головна » 2016 » Липень » 6 » Проводять облік сміттєзвалищ на Закарпатті

Проводять облік сміттєзвалищ на Закарпатті

Відповідно до розпорядження голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, в області створені та працюють комісії з проведення інвентаризації місць видалення відходів. До їх складу ввійшли голови об'єднаних територіальних громад, сільських та селищних рад, фахівці територіальних органів ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області.

Для забезпечення проведення інвентаризації сміттєзвалищ залучено також департамент екології та департамент житлово-комунального господарства Закарпатської ОДА.

За результатами роботи комісій розроблятимуться заходи з подальшого режиму функціонуваннясміттєзвалищ. Також проведуть роботу з паспортизації діючих місць видалення відходів, - інформують у департаменті екології Закарпатської ОДА.

Довідково. За даними райдержадміністрацій та міськвиконкомів, станом на 1 липня п.р. на території області обліковано 131 місце видалення відходів (129 сміттєзвалищ та 2-полігони твердих побутових відходів (ТПВ), загальною площею 139,5 га, на яких а складовано більше 4 млн. тонн відходів: побутового сміття, тирси, полімерних матеріалів.

Із загальної кількості облікованих звалищ ТПВ (131) 68 діючих, 52 недіючих та 11 законсервованих. Функціонує 230 несанкціонованих звалищ ТПВ, загальною площею 117,7 га. Найбільше їх на територіях заповідника та національних природних парків: у Тячівському районі – 11, Рахівському районі – 4, Великоберезнянському районі – 25, Перечинському районі – 5.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1925

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]