Головна » 2015 » Вересень » 1 » Радикальна партія виходить із коаліції і переходить до опозиції. ВІДЕО

Радикальна партія виходить із коаліції і переходить до опозиції. ВІДЕО

Фракція Радикальної партії виходить з парламентської коаліції і переходить в опозицію до чинної влади. Про це сьогодні, 1 вересня, заявив лідер політсили і керівник однойменної фракції Олег Ляшко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Від імені фракції Радикальної партії я повідомляю про наше рішення про вихід з коаліції", - заявив він журналістам у кулуарах парламенту.

Парламентарій також заявив, що його політсила переходить в опозицію до чинної влади, яка, на його переконання, під час голосування за законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації в першому читанні об'єдналася з "Опозиційним блоком", а також "представниками олігархічних груп".

"Ми переходимо в опозицію до нинішнього курсу уряду, президента і чинної парламентської коаліції", - заявив Ляшко.

Коментуючи таке рішення, він заявив, що внаслідок діяльності нинішньої парламентської коаліції в країні фактично відбувся "реванш влади Януковича": "Фактично ми маємо нову коаліцію в парламенті", - переконаний політик

Лідер Радикальної партії нагадав, що пройшло 1,5 роки, але в Україні ніхто не відповів за загибель протестувальників на Майдані Незалежності в лютому 2013 року.

"Ті, хто вбивав наших побратимів на Майдані, сидять сьогодні у Верховній Раді, вони прикриваються депутатським мандатом і замість того, щоб відповідати (перед законом – ред.), створили фактично нову "ширку" (широка коаліція – ред.), - сказав Ляшко.

Він підкреслив, що його партія буде "українською опозицією", на відміну від "Опозиційного блоку", який 31 серпня голосував за внесення змін до Конституції.

Ляшко також заявив, що Радикальна партія вимагає від влади винести на "всенародне обговорення" питання статусу Донбасу. "Провести це всенародне обговорення разом з місцевими виборами в жовтні нинішнього року", - додав він.

Політик також зажадав від влади знайти організаторів заворушень під Верховною Радою 31 серпня, в результаті яких загинули бійці Національної гвардії.

У зв'язку з виходом фракції Радикальної партії з парламентської коаліції віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський, який входить до політсили, вже заявив про рішення залишити уряд.

"Рішення фракції Радикальної партії про вихід із коаліції було прийняте одноголосно... як результат, Радикальна партія не може мати свого представника в уряді. Це означає для мене - моя заява про складання повноважень віце-прем'єр-міністра", - заявив він журналістам.

Ляшко в свою чергу додав, що фракція ухвалила рішення "щодо трьох керівників комітетів Верховної Ради, які делеговані на ці посади від фракції Радикальної партії".

"Також пишуть заяви і йдуть із посад керівники парламентських комітетів", - зазначив він.

Згідно з інформацією на офіційному сайті Верховної Ради, депутати від фракції Радикальної партії очолюють три парламентські комітети: Віктор Галасюк - керівник комітету з питань промислової політики та підприємництва, Сергій Рибалка - керівник комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, Сергій Скуратовський - керівник комітету з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства.

"Фракція Радикальної партії ініціює створення в стінах українського парламенту Народної ради з числа демократичних, патріотичних народних депутатів, незалежно від їхньої фракційної чи позафракційної приналежності. Для того, щоб ми в складі народної ради відстоювали українську Конституцію й Українську державу", - сказав Ляшко.

Він додав, що "це буде депутатське об`єднання".

Крім того, він зазначив, що де-юре парламентська коаліція продовжує існувати, адже у її складі є депутати, загальна кількість яких - понад 226.

Зазначимо, у фракції Радикальної партії перебуває 21 народний депутат.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада ухвалила в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації влади. Перед голосуванням депутати-"радикали" блокували президію Верховної Ради і заважали виступу спікера Володимира Гройсмана.

У підсумку за децентралізацію проголосували 115 депутатів "Блоку Петра Порошенка", 69 - "Народного фронту", 38 - "Опозиційного блоку", 14 членів групи "Воля народу", 13 позафракційних, 11 з групи "Відродження", 5 депутатів від "Самопомочі".

Проти голосували "Батьківщина", Радикальна партія Ляшка, практично вся "Самопоміч", 5 нардепів від БПП, 1 член "Народного фронту", низка позафракційних.

Після голосування біля будівлі парламенту почалися масові заворушення. За останніми даними, внаслідок зазначених сутичок понад 150 людей дістали травм різного ступеня тяжкості, три людини загинули. Серед постраждалих близько 130 правоохоронців, 11 цивільних осіб, зокрема неповнолітній і троє представників ЗМІ.

У мітингах під Радою брали участь представники Радикальної партії, ВО "Свобода" і "Правого сектора".

 


За матеріалами: Новини сьогодні
01-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11068

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]