Головна » 2022 » Вересень » 15 » Рекордний обсяг нафти продала Саудівська Аравія за два роки

Рекордний обсяг нафти продала Саудівська Аравія за два роки

нафта

Саудівська Аравія повернула крани на родовищах-гігантах в Аравійській пустелі після того, як американські чиновники з'їздили в королівство, вмовляючи сім'ю аль-Саудів додати барелів і знизити ціни.

У серпні вперше за два роки видобуток державної нафтової компанії Saudi Aramcо перевищив 11 млн барелів на добу.

Більше саудити качали лише одного разу в історії - у квітні 2020 року, під час «цінової війни» з росією, коли спадкоємець Мохаммед бен Сальман вирішив покарати володимира путіна за спробу вийти з угоди ОПЕК+.

З початку року видобуток у Саудівській Аравії підскочив на 10%, або 1 млн. барелів на добу, а додаткова нафта полилася до Європи, замінюючи російські поставки, які з грудня потраплять під повне ембарго.

Нафтовий картель ОПЕК+ у вересні ухвалив рішення про скорочення видобутку нафти на 100 тис. барелів на день у жовтні. Це перше велике скорочення постачання нафти ОПЕК+ за останній рік.

Жовтневе скорочення буде першим випадком, коли Саудівське королівство скоротить видобуток з початку 2021 року і першою подібною відмовою для ширшого альянсу ОПЕК+ після масових обмежень видобутку, оголошених на початку пандемії Covid-19 у квітні 2020 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-09-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1666

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]