Головна » 2015 » Грудень » 15 » Результати зустрічі Тристоронньої контактної групи стали відомі

Результати зустрічі Тристоронньої контактної групи стали відомі

Наступне засідання групи відбудеться за участю офіцерів з Спільного центру з контролю і координації сторін.

Тристороння контактна група закінчила свою роботу на сьогодні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речниця представника України в контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

За її словами, за підсумками зустрічі можна констатувати наступне:

1. Основна задача, яка стоїть зараз перед гуманітарною підгрупою - це звільнення полонених, в першу чергу - тих, хто хворий і поранений. 22 грудня на засіданні Тристоронньої контактної групи буде заслухано спеціальну доповідь представників гуманітарної підгрупи з цього питання. Україна сподівається, що на цьому засіданні в даному питанні буде досягнутий істотний прогрес.

2.Підгрупа з безпеки погодила для розмінування 12 ділянок.

3. У політичній підгрупі поки не вдалося досягти угоди з основних питань, зокрема, з питання проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей. Ключовою складовою можливого консенсусу є повне припинення бойових дій. Ця ж вимога необхідно і для повноцінної роботи підгруп з економічних і гуманітарних питань. Це ж умова є обов'язковою для проведення розмінування.

4. Міжнародні гуманітарні організації як і раніше не мають доступу до непідконтрольних України районам Донецької та Луганської областей. Україна наполягає на тому, щоб цей доступ був наданий: Міжнародний Комітет Червоного Хреста повинен отримати доступ до українських заручників, які перебувають на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

5. Міжнародний Комітет Червоного Хреста готовий взяти участь в пошуку зниклих безвісти на Донбасі. Найближчим часом експертам нададуть списки людей, яких шукають їх рідні та близькі.

6. Українська сторона звертає особливу увагу на екологічну ситуацію, яка склалася в результаті бойових дій на Донбасі. Для моніторингу цього питання можуть бути запрошені експерти спеціальної міжнародної місії.

7. Наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться за участю офіцерів з Спільного центру з контролю і координації сторін.

Як раніше заявляла Оліфер, українська сторона на останніх переговорах наполягала на тому, що напередодні Різдва і Нового року пріоритетом повинен стати обмін заручниками і незаконно утримуваними особами. З цією метою на засіданні контактної групи 22 грудня планують заслухати спеціальні доповіді представників гуманітарної підгрупи. Це засідання, як очікується, стане останнім у 2015 році.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
15-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1976

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]