Головна » 2016 » Липень » 7 » Рятують небажаних дітей українських заробітчан італійські закони

Рятують небажаних дітей українських заробітчан італійські закони

Якщо ви зважилися народжувати дитину, але через певні причини не можете виростити її, то маєте право не визнавати малюка і анонімно віддати його на усиновлення сім’ї, яка візьме його за власне дитя.

Цей вибір є нелегким, але багато жінок, які віддали дітей на усиновлення, щасливі від усвідомлення того, що вони житимуть у гармонійному середовищі, сповненому любові. Треба знати, що невизнання дитини не є правопорушенням.

Італійський закон намагається зробити цей процес максимально доступним. Варто лише повідомити медиків перед пологами, що не плануєш визнавати новонародженого. Про це не повідомлятимуть жодній інституції із захисту правопорядку, а у свідоцтво про народження не внесуть жодної інформації про матір, за якою можна буде її ідентифікувати.

Весь медичний персонал та представники соціального захисту зобов’язані дотримувати максимальної конфіденційності та поваги до матері, утаємничити всі факти, які стосуються справи. Навіть, якщо батько дитини захоче визнати її, інформація про матір залишиться конфіденційною.

Тобто, якщо ви вирішили віддати дитину на усиновлення, то пологи пройдуть у абсолютному секреті: ніхто не дізнається, що ви народили дитину і віддали її на усиновлення. Ви зможете отримати усю можливу медичну допомогу, не соромитися, що залишаєте дитину.

Якщо після пологів раптом виникнуть сумніви чи невпевненість у своєму виборі, то матимете час на роздуми для того, щоб зважити всі “за” і “проти”, самостійно і спокійно вирішити долю дитини і свою власну. Лікарня призначить вам працівника соціального захисту, який повідомить, на яку допомогу можна сподіватися, визнавши малюка, і навпаки, віддавши його на усиновлення.

Якщо протягом 10 днів після народження дитини її не визнали, лікарня повідомляє про це до Суду неповнолітніх. Дитину назовуть, ім’я внесуть до списку населення комуни, у якій вона народилася, нададуть італійське громадянство.

Відтак (приблизно через десять днів) новонародженого віддадуть у нову сім’ю, яка надасть йому статус законної дитини.

Існує також практика тимчасового усиновлення

Якщо ви переживаєте складний період (хвороба, ув’язнення, матеріальні труднощі) і на момент народження дитини не маєте можливості доглядати її, можна тимчасово довірити дитину родині, яка зможе забезпечити її усім необхідним.

Дитина може перебувати у новій сім’ї кілька годин упродовж дня або постійно. Працівники соціального захисту визначать серед ймовірних претендентів тих, хто має можливості найкраще доглядати малюка. Тимчасове усиновлення може тривати від кількох місяців до двох – трьох років.

Матір мусить домовитися з сім’єю, яка взяла дитину на тимчасове усиновлення, про дні та години, коли вона зможе відвідувати малюка, доти, доки вирішить свої проблеми і зможе сама взятись за виховання дитини.

Важливо пам’ятати, що тимчасове усиновлення триває визначений термін, а усиновлення – незворотнє.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1862

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]