Головна » 2015 » Лютий » 2 » Російська пропаганда назвала українську гумдопомогу жителям Донбасу 12-м "гумконвоєм" від РФ

Російська пропаганда назвала українську гумдопомогу жителям Донбасу 12-м "гумконвоєм" від РФ

Російські ЗМІ зняли сюжет про роздачу жителям окремих регіонів Донецької та Луганської областей української гуманітарної допомоги, назвавши її 12-м гумконвоєм від РФ.

"Євроньюс (Московський офіс) випустив сюжет про російську гуманітарну допомогу Донбасу (про 12-й конвой), проілюструвавши її кадрами... з видачею нашої допомоги, з символікою @гуманітарний штаб Допоможемо, з українськими продуктами", - повідомила директор зі зв'язків з громадськістю та комунікацій АТ "Систем Кепітал Менеджмент" Наталя Ємченко на своїй сторінці у Facebook.

"Це вже не вперше (були історії з російськими фото стрічками). Інших кадрів з видачею в сюжеті не дали", - наголосила вона.

"Пишемо офіційні листи до Московського офісу і в Європу", - йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що наразі пункти роздачі допомоги Ахметова не працюють. Як повідомили у прес-службі Фонда "Допоможемо", 2 лютого "у зв'язку із загостренням ситуації і посиленням обстрілів міста Донецька та загрозою безпеці мирних жителів і волонтерів пункти видачі гуманітарної допомоги" в Донецьку не працюватимуть.

Нагадаємо, крайній раз фонд Ахметова відправляв гуманітарку (14-й Гуманітарний рейс) до Донецька 31 січня.

Зазначимо, що телесюжетів із роздачею російської гуманітарки людям на Донбасі виявити не вдалося. Так, конвої з РФ постійно їздять, російські ЗМІ встигають поспілкуватися з ватажками бойовиків, втім не освітлюють саму роздачу російської гуманітарки. Водночас, коли таки знімають, то це виявляється не гуманітарка від РФ, а гуманітарка фонду Ахметов – тобто, українська.

Як повідомлялося, 31 січня прес-служба МНС РФ інформувала про те, що колони 12-го автомобільного конвою з Росії (більше 170 вантажних автомобілів, які раніше розділилися на дві колони, в кожній з яких більше 80 машин) прибули в Донецьк і Луганськ, почалося розвантаження автомобілів.

Нагадаємо, перша російська колона в складі 280 вантажівок з "гуманітарною допомогою" РФ 22 серпня прорвалася через український пункт пропуску "Ізварине", який контролюється бойовиками. У Комітеті Червоного Хреста повідомили, що їхні представники не супроводжували вантажівки РФ в Україні, як було обумовлено раніше.

За даними СБУ, "гуманітарні" конвої завозять в Україні зброю для сепаратистів, а в Росію вивозять тіла російських військовослужбовців, загиблих на території України.

Неодноразово були зафіксовані випадки, коли російські вантажівки, не ховаючись, доставляли на територію України важке озброєння.

25 вересня президент України Петро Порошенко назвав "гумконвої" росіян "інтервенцією на територію України". 


За матеріалами: Новини сьогодні
02-02-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11041

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]